USPEŠAN NASTUP NAŠIH POLETARACA NA PRVENSTVU BEOGRADA

ŠKOLSKO PRVENSTVO BEOGRADA U ZNAKU NAŠIH TAKMIČARA
March 10, 2017
VANJA STANISAVLJEVIĆ I JOVAN RADIŠA ZLATNI NA TURNIRU “8.MART” U ZRENJANINU
March 15, 2017
Show all

USPEŠAN NASTUP NAŠIH POLETARACA NA PRVENSTVU BEOGRADA

Sezona regionalnih takmičenja je nastavljena 04.marta 2047. godine, kada je održano Prvenstvo Beograda za poletarce. Hala Šumice, kao i mnogo puta je ugostila najbolje beogradske poletarce, a paralelno sa ovim takmičenjem, organizovano je i juniorsko prvenstvo Beograda. Beogradski džudo savez se, kao i mnogo puta do sad, pokazao kao odličan organizator i sve čestitke sa naše strane.
Obzirom da u ovoj starosnoj kategoriji ne postoji državno prvenstvo, tako su regionalna prvenstva u statusu državnog prvenstva. Za mnoge takmičare naših sekcija, ovo je bilo “vatreno krštenje” što se tiče regionalnih takmičenja, a pored već “iskusnih” poletaraca, naši najmlađi borci su prikazali sjajne borbe, veliku volju i borbenost. Za budućnost našeg džudoa uopšte ne treba da brinemo.
Dame su ovog puta dominirale. Naša najbolja poletarka Isidora Mišković iz sekcije “Bežanijska kosa”, je bez premca osvojila zlatnu medalju. Samim tim se pridružila našim najboljim takmičarima u vrhu rang-liste. Bez većih problema, Isidora je savladala sve svoje protivnice i po ko zna koji put, sve nas obradovala još jedom zlatnom medaljom. Odlična je bila i Teodora Stošić, iz sekcije “Medaković”, koja se takođe popela na najviše, pobedničko postolje. U velikom stilu je dominirala na ovom prvenstvu i osvojila svoju prvu šampionsku titulu. Talentovani Matej Kolarević, iz sekcije “Bežanijska kosa” je takođe bio na visini zadatka, i veoma ubedljivo je osvojio ovo prvenstvo.
Srebrne medalje su osvojili Đorđe Steljić, iz sekcije “Bežanijska kosa”, inače mlađi brat naše kadetske šampionke Sare. Ako bude nastavio sa ovako dobrim rezultatima, ubrzo će se priključiti sestri Sari po broju osvojenih medalja. Naša mlada nada iz sekcije “Medaković”, Darija Jevtić, iako još uvek mlađa poletarka, je insistirala da se takmiči u kategoriji poletarki, i na naše veliko iznenađenje, se dočepala finala, u kome je izgubila od znatno starije i fizički jače protivnice. Dariji ništa ne možemo zameriti, nego još jednom da pohvalimo odličan takmičarski pristup, snažnu volju za treningom i takmičenjem, kao i veliku ljubav prema džudou. Sigurni smo da će Darija nastaviti dalje da “teroriše” svoje protivnice na strunjači i da ćemo imati još osvojenih Darijinih medalja u nastavku sezone.
Dvojac iz sekcije “Medaković”, Veljko Pantelić i Uroš Milekić, su ovog puta bili bronzani, a njima se pridružio i takmičar sekcije “Bežanijska kosa”, talentovani Luka Lončar.
Sa osvojenih 8 medalja, od čega čak tri zlatne, naši poletarci su još jednom pokazali da su u samom vrhu beogradskog i srpskog džudoa, i da na njih itekako ozbiljno možemo računati u starijim uzrasnim kategorijama.
Čestitke i trenerima Vladanu Stojanoviću i Đorđu Martinoviću na odličnoj pripremi i motivaciji takmičara.