ŠKOLSKO PRVENSTVO BEOGRADA U ZNAKU NAŠIH TAKMIČARA

ALEKSANDAR RAJČIĆ ŠAMPION SRBIJE ZA KADETE
March 5, 2017
USPEŠAN NASTUP NAŠIH POLETARACA NA PRVENSTVU BEOGRADA
March 13, 2017
Show all

ŠKOLSKO PRVENSTVO BEOGRADA U ZNAKU NAŠIH TAKMIČARA

Takmičari beogradskih osnovnih i srednjih škola su 28. februara imali priliku da se, predstavljajući svoje škole, kvalifikuju za Školsku olimpijadu Srbije. Obzirom da je džudo zvanično u sistemu školskog sporta Srbije, to je značaj ovog takmičenja i veći. Ovom prilikom izražavamo veliku zahvalnost našem sportskom prijatelju Svetislavu Vukmirici, inače predsedniku džudo kluba “Partizan” iz Kikinde, koji je kao narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije  i Predsednik UO Džudo saveza Srbije, dao značajan doprinos, volju i energiju, kako bi džudo zauzeo mesto u sistemu sporta u Srbiji, koje mu kao jednom od najmasovnijih sportova i pripada.
U beogradskoj hali “Šumice” su nastupili takmičari svrstani u tri starosne kategorije. Učenici osnovnih škola su se takmičili u starosnim kategorijama od 1-4 razreda i od 5-8 razreda, dok su srednjoškolci svrstani u jednu starosnu kategoriju.
Naše sekcije su imale takmičare u svim starosnim kategorijama i rezultati koje su postigli su daleko iznad očekivanog. Pokazali su i prikazali značajan napredak i uspeli su da osvoje čak 21 medalju, od čega 8 zlatnih, 6 srebrnih i 7 bronzanih medalja.
U starosnoj kategoriji osnovaca od 1-4 razreda najbolji su bili Marko Jorgić, Isidora Mišković i Matej Kolarević, svi iz sekcije “Bežanijska kosa”, ubedljivo osvojivši zlatne medalje. Srebrni su bili dvojac iz sekcije “Medaković” Veljko Pantelić i Teodora Stošić, kao i takmičar sekcije “Bežanijska kosa” Aleksa Antić. Isidora pokazuje ozbiljan napredak od početka sezone i trenutno je naš najbolji poletarac. Na ovom takmičenju joj nije bilo ravne i ubedljivo je osvojila zlatnu medalju. Junior Jorgić očekivano ubedljiv. Naš novopečeni član, Matej Kolarević je takođe blistao i pokazao da se nalazi u velikoj formi. Nije mu bilo ravnog na strunjači i superiorno se popeo na najviše postolje. Veljko, Teodora i Aleksa su imali manje sreće u finalnim mečevima, pa su se morali zadovoljiti srebrnim medaljama. Naporne kvalifikacije su uzele danak, pa su poklekli u borbama za zlato. Ništa im se ne može zameriti, jer su se srčano borili, do zadnjeg atoma snage, i sve čestitke na zalaganju i borbenosti. Nadamo se da će na narednim takmičenjima uspeti da se popenju stepenik više i pokažu kvalitet, koji neminovno poseduju.
U kategoriji osnovaca od 5-8 razreda, zlatni su bili Luka Stošić iz sekcije “Medaković”, i Nataša Mitrović iz sekcije “Bežanijska kosa”. Nakon veoma uzbudljivih i neizvesnih mečeva, naši takmičari su sačuvali pribranost i veoma mudro vođeni od strane naših trenera Vladana Stojanovića i Đorđa Martinovića, osvojili najsjajnija odličja. Možemo slobodno i neskromno reći – očekivano, obzirom da su Luka i Nataša naši najperspektivniji i najbolji mlađi pioniri, naravno uz Jorgića Juniora. Pomalo neočekivano Vanja Stanisavljević iz sekcije “Bežanijska kosa” je malom nepažnjom u finalnom meču, izgubila i osvojila “samo” srebrnu medalju. Primetan je Vanjin blagi pad forme, ali poznajući našu mladu šampionku, ne sumnjamo u to da će se bolje psihički pripremiti za naredna takmičenja. Srebrne medalje su osvojili Kristina Simović, iz sekcije “Beli potok”, kao Milena Bukomir iz sekcije “Bežanijska kosa”. Malo je nedostajalo da i ova dva finala budu osvojena. Bronzane medalje je osvojio trio iz sekcije “Bežanijska kosa” Vasilije Grujičić, Jana Dugonjić i Jovan Radiša. Dodali bi i to da je ova starosna kategorija bila uskraćena za našeg najboljeg starijeg pionira Miljana Radulja iz sekcije “Bežanijska kosa”, koji zbog bolesti nije mogao da se takmiči. Da je bio zdrav, ne sumnjamo da bi naša riznica medalja bila upotpunjena sa još jednom zlatnom medaljom. Sudijskom nepravdom i greškom, takmičar sekcije “Bežanijska kosa” Vojin Mandić je ostao bez plasmana i borbe za medalju, obzirom da je, i pored velike nadmoćnosti, izgubio borbu za polufinale i tako ostao bez plasmana na Školsku Olimpijadu. Protesti naših trenera su bili uzaludni. Nadamo se da će Vojin brzo prevazići ove sportske situacije i u narednim takmičenjima prikazati kvalitet koji poseduje, obzirom da već uveliko trenira sa seniorskom ekipom “Partizana”.