ALEKSANDAR RAJČIĆ ŠAMPION SRBIJE ZA KADETE

ČETIRI ZLATNE MEDALJE SA “TROFEJA GRADA RUME 2017”
February 20, 2017
ŠKOLSKO PRVENSTVO BEOGRADA U ZNAKU NAŠIH TAKMIČARA
March 10, 2017
Show all

ALEKSANDAR RAJČIĆ ŠAMPION SRBIJE ZA KADETE

Beogradska hala “Šumice” je ovog 25. februara bila domaćin najboljim kadetima Srbije. Nakon regionalnih kvalifikacija, mladi kadeti iz cele Srbije su se okupili u nameri da svako pokaže najbolje od sebe i osvoji šampionsko zvanje. Za mnoge je ovo bilo prvo takmičenje u novoj starosnoj kategoriji, nakon pionirskih kategorija. Osvajanjem zlatnih medalja na ovom državnom prvenstvu, nameću se selektorima reprezentacije Srbije, za izbor u nacionalni tim. Kadetske selekcije imaju čitav niz međunarodnih turnira, počev od Evropskih kupova, Balkanskog prvenstva, Evropskog i Svetskog prvenstva i EYOF-a, Evropskog olimpijskog festivala mladih, koje praktično predstavlja početak olimpijskog obrazovanja sportista Evrope.
U veoma uzbudljivim mečevima kadetskog državnog prvenstva i pored izuzetno žestoke konkurencije, ispred naših sekcija, najbolji rezultat, očekivano je ostvario naš najbolji kadet Aleksandar Rajčić, koji izvorno pripada sekciji “Senjak”, ali već uveliko trenira sa seniorskom ekipom “Partizana” , pod stručnim rukovodstvom trenera Nemanje Tomića, koji je Aci i ovog puta odlično sekundirao pored strunjače i već lagano ga uvodi u seniorski tim.
Aleksandru Rajčiću je ovo prva kadetska sezona, koju je otvorio na najbolji mogući način, osvojivši najsjajnije odličje na državnom prvenstvu. Nakon osvojenog regionalnog, prvenstva Beograda, Aca je na prvenstvu Srbije bio slobodan u prvom kolu, da bi kasnije kroz tri uzbudljiva i ubedljiva meča, superiorno osvojio zlatnu medalju. Do finalnog meča, sve protivnike je pobeđivao iponom, dok je finalni meč protiv odličnog takmičara beogradskog kluba “Čukarički”, završio bacivši dva wazaari-ja. Rutinski je priveo finalni meč do kraja, i ubedljivo osvojio zlatnu medalju.
U toku ove godine Aleksandra očekuje veoma bogat međunarodni program takmičenja. Početkom marta je Evropski kup u Zagrebu, gde će imati prilike da ukrsti kimona sa najboljim evropskim kadetima, nakon čega će najverovatnije ostati na trening kampu, gde će imati priliku da se još bolje upozna sa svojom, evropskom konkurencijom. Osvajanjem bodova na Evropskim kupovima, popularni Aca komunista će obezbediti sebi bolje mesto na rang listi IJF, koje mu garantuje povoljniji žreb na narednim takmičenjima. Aci želimo svu sreću u narednim reprezentativnim takmičenjima i da dostojno reprezentuje svoj klub “Partizan” Beograd i Srbiju.
Ostali takmičari naših sekcija nisu imali dovoljno sreće da osvoje medalje, ali ta činjenica treba da predstavlja motivaciju za još žešćim treninzima u nastavku sezone, kako bi bili u konkurenciji za najsjajnija odličja.