ČETIRI ZLATNE MEDALJE SA “TROFEJA GRADA RUME 2017”

DOMINACIJA VANJE STANISAVLJEVIĆ U TEMERINU
February 17, 2017
ALEKSANDAR RAJČIĆ ŠAMPION SRBIJE ZA KADETE
March 5, 2017
Show all

ČETIRI ZLATNE MEDALJE SA “TROFEJA GRADA RUME 2017”

Naši sportski prijatelji iz Džudo kluba “Sloven” iz Rume su 18.februara 2017. godine u sportskoj hali u Rumi, organizovali 2. međunarodni “Turnir Grada Rume”, na kome su nastupili mladi takmičari u uzrasnim selekcijama poletaraca, mlađih i starijih pionira. Naše sekcije “Bežanijska Kosa” i “Beli Potok” su uzele učešće na ovom odlično organizovanom turniru. Osvojeno je devet medalja, četiri zlatne, jedna srebrna i četiri bronzane medalje.
U veoma uzbudljivim borbama zlatne medalje su osvojili takmičari sekcije “Bežanijska Kosa” Isidora Mišković, Miljan Radulj, Jovan Radiša i Marko Jorgić.
Srebrnu medalju je osvojio Bogdan Zlatanović iz sekcije “Beli Potok”, a bronzane su bile Nataša Mitrović, Milena Bukomir, Kristina Simović i na naše veliko iznenađenje, naša šampionka Vanja Stanisavljević.
Isidora Mišković, zlatna poletarka sekcije “Bežanijska Kosa”, nastavlja sa odličnim rezultatima. Sa tri prelepa ipona je osvojila svoju drugu zlatnu medalju u ovoj sezoni. Marko Jorgić – Junior, naš mlađi pionir, takođe iz sekcije “Bežanijska Kosa” se sjajno snalazi u novoj starosnoj, ali i novoj težinskoj kategoriji -34kg. Nakon novosadskog srebra, ovog puta u Rumi je bio ubedljiv i osvojio je zlatnu medalju. Dvojac starijih pionira sekcije “Bežanijska Kosa” Miljan Radulj i Jovan Radiša su se baš “muški” potrudili i u Beograd se vraćaju sa osvojenim zlatnim medaljama. Jovanu danas nije bilo ravnog u kategoriji -60kg i sa tri efektna ipona je superiorno osvojio zlato. Miljan Radulj je imao nešto teži put do zlatne medalje. Pobedio je iponom u veoma čvrstom i neizvesnom finalnom meču takmičara zrenjaninskog “Proletera” i pored primljenog udarca u lice. Samo pravi šampioni smognu snage i izvuku ono nadljudsko iz sebe. Miljan nam je ovog puta to i dokazao. Šampionski, nema šta.
Veliko iznenađenje za sve nas je bronzana medalja Vanje Stanisavljević, koja je nepažnjom pala u zahvat i nepovratno izgubila šansu za zlatnu medalju. Ovog puta se Vanja morala zadovoljiti trećim mestom na pobedničkom postolju, ali poznajući Vanjin borbeni duh i temperament, ne sumnjamo da će joj ova bronzana medalja biti još veći motiv da u narednim takmičenjima bude zlatna, onako kako nas je i navikla. A to neminovno zaslužuje svojim predanim i napornim radom i zalaganjem na treninzima.
Iz Rume se bronzane vraćaju i naše dame Milena Bukomir i Nataša Mitrović iz sekcije “Bežanijska Kosa”, kao i takmičarka iz sekcije “Beli Potok” Kristina Simović. Nadamo se da će se u nastavku sezone imati više sreće i osvojiti još sjajnije medalje.
Treneri Vladan Stojanović i Marko Simović su odlično vodili mečeve naših takmičara.
Čestitke svim takmičarima i trenerima na odličnim borbama i osvojenim medaljama na Trofeju Grada Rume 2017. i mnogo sreće u nastavku prolećne sezone takmičenja.