VANJA STANISAVLJEVIĆ I JOVAN RADIŠA ZLATNI NA TURNIRU “8.MART” U ZRENJANINU

USPEŠAN NASTUP NAŠIH POLETARACA NA PRVENSTVU BEOGRADA
March 13, 2017
PRVI REPREZENTATIVNI NASTUPI ALEKSANDRA RAJČIĆA I ZORANA MILENOVIĆA NA EVROPSKOM KADETSKOM KUPU U ZAGREBU
March 15, 2017
Show all

VANJA STANISAVLJEVIĆ I JOVAN RADIŠA ZLATNI NA TURNIRU “8.MART” U ZRENJANINU

Naši veliki sportski prijatelji iz džudo kluba “Proleter” iz Zrenjanina su veoma uspešno organizovali, 35. po redu turnir “8.mart” u prelepoj “Kristalnoj” dvorani u Zrenjaninu, za uzraste poletaraca, mlađih i starijih pionira. Učešće su uzeli i takmičari iz Rusije, Mađarske, Hrvatske i Srbije. Obzirom da je Školska Olimpijada Srbije za nekoliko dana, većina naših najboljih takmičara je preskočila nastup na ovom turniru, a koliko smo imali prilike da vidimo, i iz drugih klubova su izostali takmičari koji se očigledno “čuvaju” za školsko državno prvenstvo, koje će se održati u utorak .marta u Pančevu.
Naše sekcije “Medaković” i “Bežanijska kosa” su predvođene trenerima Nebojšom Mandićem i Vladanom Stojanovićem, i u kombinovanom sastavu, i ovog puta imale zapažen uspeh.
Najsjajnije odličje su ubedljivo osvojili Vanja Stanisavljević i Jovan Radiša, oboje iz sekcije “Bežanijska kosa”. Raduje činjenica da je naša najbolja mlađa pionirka Vanja Stanisavljević, povratila poljuljano samopouzdanje i na jedan veoma impozantan način osvojila zlatnu medalju. Besprekorna forma i vrhunska motivacija su Vanjini najjači aduti, koje je veoma uspešno iskoristila u svakoj borbi u Zrenjaninu. Nadamo se i verujemo da će tako biti i na Školskoj Olimpijadi u Pančevu, za manje od tri dana. U velikom stilu, Jovan Radiša je takođe pokazao da mu nema ravnog u kategoriji starijih pionira, gde je sa tri fantastična ipona, osvojio najsjajnije odličje. Takođe i od Jovana očekujemo slično izdanje u Pančevu, jer svojim zalaganjem i sjajnim borbenim nastupom zaslužuje visok plasman na Školskoj Olimpijadi.
Pomalo neočekivano, naša najbolja poletarka Isidora Mišković, iz sekcije “Bežanijska kosa” se ovog puta morala zadovoljiti “samo” bronzanom medaljom, ali se i pored izgubljenog meča za ulazak u finale, sjajno borila i neminovno predstavlja svetlu budućnost našeg džudoa.
Pored Isidore, bronzane medalje su osvojili Luka Božić, Andrej Glišić i Uroš Milekić, svi iz sekcije “Medaković”. Raduje povratak Luke Božića na pobedničko postolje, a nadamo se da će u istom ritmu nastaviti i u nastavku sezone. Uroš Milekić, nakon odličnog prvog meča, nesmotreno izgubio polufinalni meč, od realno slabijeg borca, pa se morao zadovoljiti bronzanom medaljom. najveće iznenađenje turnira je mladi Andrej Glišić, koji je sa tri fantastične pobede i jednim porazom, od starijeg i iskusnijeg borca , osvojio bronzu. Možemo slobodno reći, zasluženo, jer se borio kao lav i pokazao da u narednim takmičenjima na njega možemo ozbiljno računati na visko plasman.
Treneri Nebojša Mandić i Vladan Stojanović su odlično odradili svoj deo posla i kvalitetno pripremili i motivisali takmičare za ovaj kvalitetan turnir.
Svima želimo još više uspeha na narednim takmičenjima.