ALEKSANDAR RAJČIĆ I PAVLE STANISAVLJEVIĆ KADETSKI PRVACI BEOGRADA

DVA PEHARA I 12 MEDALJA NA “SVETOSAVSKOM KUPU 2017” U NOVOM SADU
February 4, 2017
DOMINACIJA VANJE STANISAVLJEVIĆ U TEMERINU
February 17, 2017
Show all

ALEKSANDAR RAJČIĆ I PAVLE STANISAVLJEVIĆ KADETSKI PRVACI BEOGRADA

U subotu 04.februara 2017. godine u hali Šumice je održano Prvenstvo Beograda za kadete. Bila je to jedinstvena prilika za naše talentovane takmičare da se pokažu u novoj starosnoj kategoriji. Prelazak iz starijih pionira u kadete je bio veliki izazov i ispit za Aleksandra Rajčića i Zorana Milenovića iz sekcije Senjak, Filipa Jurišića i Lazara Jorgića iz sekcije Bežanijska kosa, uz već prekaljenog kadeta Pavla Stanisavljevića.
Na najbolji mogući način, naši takmičari su uplivali u kadetske vode i ostvarili odlične rezultate.
Aleksandar Rajčić i Pavle Stanisavljević su rutinski došli do zlatnih odličja. Ni u jednom meču nisu rizikovali i sve mečeve su efektno završavali u svoju korist. Svaki prelazak u veću starosnu kategoriju predstavlja izazov, koji je Aca Rajčić veoma lako prebrodio, i uz Pavla Stanisavljevića, kome je ovo druga kadetska godina, se ubedljivo plasirali na državno prvenstvo.
Filip Jurišić, iz sekcije Bežanijska kosa, u svojoj prvoj kadetskoj sezoni je stigao do finala. Na žalost, nije uspeo da se popenje na najviše postolje, ali je ovo veliki Filipov rezultat, koji ga svrstava u red favorita na predstojećem državnom kadetskom prvenstvu. U narednom periodu, Filip će, nema sumnje, uz svog trenera Vladana Stojanovića, podići nivo forme i jurišati na najsjajnije državno odličje.
Bronzanom medaljom se okitio i Zoran Milenović – Kika. Nekoliko grešaka su ga udaljile od finala, i sigurni smo da će trener Nemanja Tomić poraditi na boljoj pripremljenosti za državni šampionat.
Lazar Jorgić se lavovski borio u svojoj prvoj kadetskoj sezoni. Pored pet napornih i neizvesnih mečeva, ostao je bez odličja, ali sa nadom za boljim rezultatima u nastavku sezone.
Čestitke svim takmičarima i trenerima  na ostvarenim rezultatima.