DVA PEHARA I 12 MEDALJA NA “SVETOSAVSKOM KUPU 2017” U NOVOM SADU

Čestitka
January 16, 2017
ALEKSANDAR RAJČIĆ I PAVLE STANISAVLJEVIĆ KADETSKI PRVACI BEOGRADA
February 5, 2017
Show all

DVA PEHARA I 12 MEDALJA NA “SVETOSAVSKOM KUPU 2017” U NOVOM SADU

Početak sezone za poželeti. Nakon novogodišnjih i Božićnih praznika, tradicionalno se u Novom Sadu održava veoma posećen “Svetosavski Kup”, u organizaciji naših prijatelja iz džudo kluba “Slavija”. U maloj sali Spens-a je bilo kao u košnici. Skoro 600 takmičara iz Srbije i regiona je nastupalo u starosnim kategorijama poletaraca, mlađih i starijih pionira. Za mnoge naše borce, ovo je bio početak nastupanja u novim starosnim kategorijama.Nastupale su sekcije Bežanijska kosa i Medaković sa ukupno 22 takmičara. Osvojeno je fantastičnih 7 zlatnih medalja, 2 srebrne i 3 bronzane medalje.
Krenimo redom. U kategoriji poletaraca najviše su pokazale Stošić Teodora (Medaković) i Mišković Isidora (B.Kosa), koje su superiorno osvojile zlatne medalje. Isidora nas je navikla na najsjajnija odličja, dok je Teodora , posle dužeg vremena osvojila zlatnu medalju, naročito ako se uzme u obzir povreda leđa, koju je zaradila u prethodnoj sezoni. Bravo za naše devojčice. Đurić Mihajlo (B.Kosa) je imao malo manje sreće u finalu i osvojio je srebrnu medalju. Veljko Pantelić i Uroš Milekić iz sekcije Medaković su, posle početnih neuspeha, kroz repasaž osvojili bronzane medalje.
Mlađi pioniri su blistali. Superiorna Vanja Stanisavljević nastavlja da gazi sve pred sobom. Zlatne medalje nisu imperativ, nego koliko će vremena dati svojim protivnicama. Velika je šteta što Vanja nije proglašena najboljim mlađim pionirom na takmičenju, obzirom na 4 ipona. Ali, organizatoru na čast. Lazar Ljubić (Medaković) je napokon zablistao i svima dokazao da se naporan rad i posvećenost uvek isplati. Zrelim borbama je osvojio zlatnu medalju, u superteškoj kategoriji. Partizanovo finale su sjajno odradili Luka Stošić (Medaković) i Marko Jorgić (B.Kosa). Stošić je bio konkretniji i ubojitiji ovoga puta i bez većih problema je savladao mladog Jorgića.
Stariji pioniri su na Bežanijsku kosu odneli čak dve zlatne medalje, koje su osvojili Miljan Radulj i Jovan Radiša. Radulju je ovo prva sezona u starijim pionirima i sjajno je otpočeo svoj siguran put ka državnim i balkanskim titulama u ovoj godini. Jovan je u finalnoj borbi, koja je bila veoma napeta i neizvesna, uspeo da pobedi borca iz Mađarske. Jocina velika i prepoznatljiva borbenost je definitivno pobedila. Matija Miletić je sa bronzanom medaljom trasirao lep put za nastavak sezone.
Uz osvojene pehare za najbolje mlađe i starije pionire , osvojen je i pehar za najbolju ekipu na turniru. Sve čestitke takmičarima na osvojenim medaljama, kao i trenerima Vladanu Stojanoviću, Đorđu Martinoviću i Nebojši Mandiću.