U JEDNOM VIKENDU 3 TAKMIČENJA I 26 MEDALJA

PRVI ZAJEDNIČKI TRENING SVIH NAŠIH SEKCIJA
March 22, 2016
ALEKSANDAR RAJČIĆ I ZORAN MILENOVIĆ ŠAMPIONI SRBIJE ZA STARIJE PIONIRE
April 19, 2016
Show all

U JEDNOM VIKENDU 3 TAKMIČENJA I 26 MEDALJA

Prethodni vikend je bio veoma uzbudljiv za takmičare naših sekcija. Učestvovali smo na čak 3 takmičenja sa preko 50 takmičara i osvojili rekordnih 26 medalja. Krenimo redom.
Na “Kupu Novog Beograda” , koji je održan u subotu 02.aprila 2016. godine u Šumicama su nastupali takmičari iz naših Sekcija: Bežanijska kosa, Medaković, Mirijevo i Veliki Mokri Lug. Osvojeno je 14 medalja , a najbolji su bili Nikolina Nišavić i Bogdan Veličković iz sekcije Veliki Mokri Lug, kao i već tradicionalno odlični Miljan Radulj iz sekcije Bežanijska kosa, koji su ubedljivo osvojili zlatne medalje, Od ovih takmičara, uključujući i još neke borce, očekujemo visoke plasmane na državnom prvenstvu za mlađe pionire. Srebrne medalje su osvojili , standardno dobri mlađi poletarci Via Petrović (Medaković), Luka Lončar i Đorđe Steljić (oba iz sekcije Bežanijska kosa), poletarke Jelena Nišavić i Isidora Mišković (obe iz sekcije Veliki Mokri Lug) i mlađe pionirke Kristina Nišavić (Veliki Mokri Lug) i Una Platiša (Medaković). Bronzanim odličjima su se zadovoljili Lara Derikonjić (Mirijevo) , Marko Jorgić (Bežanijska kosa), Stefan Nikitović (Veliki Mokri Lug), Teodora Stošić (Medaković). Kup Novog Beograda je prvi u nizu aprilskih turnira , gde se brusi forma za regionalno i državno prvenstvo za mlađe pionire.

Sekcija Medaković je učestvovala na jednom od najkvalitetnijih regionalnih turnira “Tokmag kup 2016” u mađarskom gradu Domaszeku, pored Segedina, gde se takmičilo skoro 500 takmičara iz Mađarske, Rumunije, Slovačke, Češke, Poljske, Hrvatske, Austrije, Italije, Crne Gore i Srbije, u selekcijama mlađih poletaraca, poletaraca I mlađih pionira. Najbolji rezultat je ostvario Luka Stošić, koji je efektno pobedio 4 borbe i superiorno osvojio zlatnu medalju, u paklenoj konkurenciji. Obzirom da je ovo Lukina prva godina u selekciji mlađih pionira, predan rad na treningu, posvećenost i koncentracija na takmičenju, odlična komunikacija tokom mečeva sa trenerima, su preduslovi za veoma visoke domete u nastavku sezone. Bronzane medalje su osvojili mlađi pionir Lazar Ljubić i poletarac Uroš Milekić. Raduje sve bolji nastup teškaša-mlađeg pionira Filipa Živkovića i poletarca Stefana Rakića, koji su imali po 4 meča, i pokazali strašan napredak, dobre borbe i požrtvovanost, ali su na kraju ostali bez medalje na ovom izuzetno jakom turniru. Moramo da se osvrnemo i na organizaciju takmičenja, koja je bila na izuzetno niskom nivou, počev od same prijave i merenja, koje je zbog procedura trajala skoro sat vremena, zatim same organizacije žreba i ozvučenja koje je bilo užasno loše, pa do kvaliteta suđenja i sudija, koji su tendenciozno sudili u korist domaćih takmičara, pri tom ne vodeći računa o osnovnim pravilima džudo sporta. Na najdirektniji način su oštetili naše takmičare Božića, Ljubića i Pantelića. O fer pleju da i ne govorimo. Zbog loše organizacije, naši takmičari Ljubić i Živković su meč za bronzanu medalju radili tek u 21h ! Totalno nehumano. Domaćini su se najviše potrudili da prodaja sportske opreme, hrane i pića, u i ispred hale, bude na zadovoljavajuće visokom nivou. Dobro ćemo razmisliti da li ćemo i sledeće godine učestvovati na ovom turniru.

U nedelju 03.aprila u Šumicama je održano Prvenstvo Beograda za starije pionire. Učestvovali su takmičari sekcija Bežanijska kosa, Senjak i Veliki Mokri Lug. Naši najbolji stariji pioniri Milica Stojanović (Bežanijska kosa), Aleksandar Rajčić i Zoran Milenović (oba iz sekcije Senjak) nisu imali premca u Beogradu i sve svoje protivnike su savladali izuzetno ubedljivo, te osvojili zlatne medalje i povoljniji žreb na državnom prvenstvu za starije pionire sredinom meseca u Boru. U finalnim mečevima manjak sreće su imali Jovana Despotović i Jovan Radiša (oboje sekcija Bežanijska kosa), osvojivši srebrna odličja, dok su bronzane medalje osvojili Anastasija Bogdanović (sekcija Veliki Mokri Lug), Jana Dugonjić , Lazar Jorgić i Filip Jurišić (svi iz sekcije Bežanijska kosa). Ovo takmičenje je bilo kvalifikaciono za prvenstvo Srbije za starije pionire , koje će se održati 16.aprila u Boru. Nadamo se još boljim rezultatima i želimo našim starijim pionirima puno uspeha. Kao što je regionalno prvenstvo kvalifikaciono za državno, tako je i predstojeće državno prvenstvo kvalifikaciono za Prvenstvo Balkana. Ako se po jutru dan poznaje, nije nerealno očekivati nekoliko državnih i balkanskih prvaka iz redova naših sekcija. Samo redovan trening i posvećenost dovode do najsjajnijih odličja i reprezentativnog kimona. Sve čestitke takmičarima i trenerima na fenomenalnim rezultatima.

Madjarska2016

BGD st.Pioniri2016a

BGD st.Pioniri2016