ALEKSANDAR RAJČIĆ I ZORAN MILENOVIĆ ŠAMPIONI SRBIJE ZA STARIJE PIONIRE

U JEDNOM VIKENDU 3 TAKMIČENJA I 26 MEDALJA
April 4, 2016
5. Letnji Judo Kamp
April 27, 2016
Show all

ALEKSANDAR RAJČIĆ I ZORAN MILENOVIĆ ŠAMPIONI SRBIJE ZA STARIJE PIONIRE

U Boru je održano prvenstvo Srbije u konkurenciji Starijih pionira. Nastupilo je 8 naših tamičara, koji su to pravo stekli na regionalnom prvenstvu Beograda. Možemo da budemo ponosni na sve njih, jer su osvojene velike 4 medalje. Dve zlatne, srebrna i bronzana.

Naš najbolji mladi takmičar Aleksandar Rajčić, popularni Aca Komunista, je samo potvrdio svoju visoku klasu i sa lakoćom je savladao sve svoje protivnike u kategoriji -60kg. Finalni meč sa starim znalcem , perspektivnim Lukom Prokopijevićem iz prijateljskog džudo kluba “Maki-komi” iz Beograda, je prošao bez velikih uzbuđenja. Razlika u kvalitetu je očigledna, tako da Aca nije imao većih problema u osvajanju šampionskog zvanja. Možemo slobodno reći da je Aleksandar Rajčić trenutno najbolji i najperspektivniji borac naše pionirske škole i neko oko koga će Džudo klub “Partizan” sigurno graditi budućnost u narednom periodu.

Uz Aleksandra Rajčića, šampionskom krunom u kategoriji -73kg se okitio i Zoran Milenović, popularni Kika. Odlično fizički i psihički pripremljen za ovo državno prvenstvo, pobeđivao je Kika sve
svoje protivnike i superiorno osvojio šampionsko odličje. Uz Acu Rajčića sigurno naš najbolji borac.

Perspektivna Milica Stojanović je takođe bila naoštrena za ovo državno prvenstvo. Besprekorna fizička i psihička pripremljenost su njene prednosti na osnovu kojih je od početka ove sezone osvajala, uglavnom, zlatne medalje. U polufinalnoj borbi Milica je doživela blažu povredu, usled pokušaja bacanja i kako nije imala dovoljno vremena za oporavak i pripremu za finalni meč, morala je da se zadovolji srebrnom medaljom. Nismo neskromni ako bi rekli da je Milica u Boru bila spremna za zlatnu medalju, ali neugodna povreda je bila nepremostiva prepreka. Nismo nezadovoljni njenim nastupom, ali ostaje žal za zlatnom medaljom. Ono što raduje je činjenica da je ovo Milici tek prva godina u kategoriji starijih pionira, tako da od nje možemo očekivati mnoštvo zlatnih odličja u budućnosti.

Bronzanu medalju je osvojio i mladi takmičar sekcije “Bežanijska kosa”, Filip Jurišić, u svojoj oproštajnoj sezoni za starije pionire. Filip je imao odlične nastupe od početka sezone, što je ukazivalo na to da bi mogao osvojiti odličje. To se pokazalo kao tačno i Filip je počev od regionalnog prvenstva , pa i na samom državnom prvenstvu pokazao raskošnu tehniku i dobru fizičku pripremljenost. Njegova kategorija -55kg je bila možda i najujednačenija kategorija na ovom državnom prvenstvu. Ponosni smo na Filipa što je prevazišao neke svoje krizne momente i sa bronzanom medaljom okončao ovo takmičenje.

Jovan Radiša i Lazar Jorgić, obojica iz sekcije “Bežanijska kosa” su poklekli u mečevima za medalje. Ovog puta su osvojili peta mesta. Malo je nedostajalo da se i ova dva perspektivna takmičara okite medaljama, ali nisu imali dovoljno sportske sreće u Boru. Nadamo se njihovim boljim izdanjima u narednom periodu.

Trenerima Srbislavu Srbi Pantiću i Vladanu Stojanoviću čestitamo na ovim velikim rezultatima i želimo im još više uspeha na Balkanskom prvenstvu za starije pionire, koje će se održati u Skoplju.

Prvenstvo Srbije1Prvenstvo Srbije2Prvenstvo Srbije3Prvenstvo Srbije4