BRONZANA MEDALJA NA EKIPNOM TURNIRU ZA STARIJE PIONIRE “STEVAN MARKOVIĆ” U BANJA LUCI

LUKA STOŠIĆ NAJBOLJI POLETARAC 20.MEĐUNARODNOG TURNIRA “ROŽAJE 2015.”
September 28, 2015
DEVET MEDALJA NA “TROFEJU BEOČINA 2015.”
October 21, 2015
Show all

BRONZANA MEDALJA NA EKIPNOM TURNIRU ZA STARIJE PIONIRE “STEVAN MARKOVIĆ” U BANJA LUCI

Povodom 30.godina od osnivanja Džudo kluba “Banjaluka” u glavnom gradu Republike Srpske, Banjaluci, organizovan je 9-ti po redu Međunarodni ekipni turnir “Stevan Marković”, u znak sećanja na osnivača i prvog predsednika kluba. Turnir je pozivnog karaktera i ove godine je koncipiran da učestvuju selekcije starijih pionira i seniora.
Našu ekspediciju su sačinjavali članovi sekcije Bežanijska kosa, a u odsustvu trenera Vladan Stojanovića, predvodio ih je trener Nebojša Mandić. Pored naših pionira, učestvovale su ekipe domaćina Dž.K “Banjaluka”, zatim “CSKA” iz Sofije (Bugarska) i ekipa Dž.K. “Mioki” iz Skoplja (Makedonija).
Žrebom je odlučeno da naši pioniri rade polufinalni meč sa ekipom “CSKA” iz Sofije. Važno je napomenuti da je većina naših takmičara u uzrasnoj kategoriji mlađih pionira, dok su borci iz “CSKA” svi stariji pioniri. Ekipu su sačinjavali : Jovan Radiša, Miljan Ragulj, Vojin Mandić, Filip Jurišić i Pavle Stanisavljević.
U veoma neizvesnom meču, pobede za naš tim su superiorno ostvarili Vojin Manidć i Miljan Ragulj, dok su se naši ostali takmičari namerili na znatno iskusnije i starije borce iz Bugarske. Meč je odlučen u poslednjoj borbi između Filipa Jurišića i bugarskog borca, gde je naš Filip pružio veliki otpor starijem i težem protivniku. Na žalost , nije imao sreće da ga pobedi i zasluženo je izgubio, a ekipni meč je završen rezultatom 4:3 za bugarski tim. Naši borci su osvojili bronzane medalje i pehar namenjen trećeplasiranoj ekipi.
Zahvaljujemo se našem domaćinu i predsedniku Džudo kluba “Banjaluka”, g.Zoranu Ćupu na izuzetnom gostoprimstvu i nadamo se da ćemo biti pozvani i naredne godine na jubilarni 10-ti ekipni turnir “Stevan Marković”.