LUKA STOŠIĆ NAJBOLJI POLETARAC 20.MEĐUNARODNOG TURNIRA “ROŽAJE 2015.”

ČETIRI ZLATNE DAME NA KUPU MALIH ŠAMPIONA U PANČEVU
September 23, 2015
BRONZANA MEDALJA NA EKIPNOM TURNIRU ZA STARIJE PIONIRE “STEVAN MARKOVIĆ” U BANJA LUCI
September 29, 2015
Show all

LUKA STOŠIĆ NAJBOLJI POLETARAC 20.MEĐUNARODNOG TURNIRA “ROŽAJE 2015.”

Članovi sekcije Medaković , predvođeni trenerima Đorđem Martinovićem i Zoranom Slavkovićem, su prethodnog vikenda učestvovali na 20.međunarodnom turniru “Rožaje 2015.” . U besprekornoj organizaciji Džudo kluba “Ibar” iz Rožaja, sa našim velikim sportskim prijateljem Omerom Nurkovićem na čelu, naši mladi takmičari su imali besprekorne uslove za visoke takmičarske domete. Ekspediciju su pored trenera, sačinjavali naši najkvalitetniji takmičari: Luka Stošić, Veljko Pantelić, Teodora Stošić, Lazar Ljubić i Luka Božić. Predviđeno je da putuju i još nekoliko takmičara, ali su ih objektivne okolnosti ovoga puta sprečile da učestvuju na ovom , izuzetno kvalitetnom takmičenju, na kojem je učestvovalo blizu 300 takmičara iz svih zemalja regiona.
Luka Stošić i Veljko Pantelić su blistali u Rožaju i jednostavno su bili nepremostive prepreke za sve svoje protivnike. Superiorno su osvojili zlatne medalje. Raskošnom tehnikom i velikom borbenošću su prosto dominirali na ovom takmičenju i još jednom pokazali kako se mukotrpan rad na treningu itekako isplati. Padali su protivnici pred naletima naših malih-velikih šampiona. Motivisanost je bila na izuzetno visokom nivou. Po rečima trenera Martinovića i Slavkovića, prosto je bilo zadovoljstvo sedeti sa strane i sekundirati našim šampionima na ovom takmičenju. Ozbiljnim pristupom iz meča u meč su podizali nivo i kvalitet svoje borbe, što je na kraju i rezultiralo najvišim dometom – zlatnim medaljama.
Zahvaljujući sjajnom nastupu Luka Stošić je od strane organizatora takmičenja proglašen za najboljeg poletarca na turniru i zasluženo osvojio prelep pehar.
Teodori Stošić i Lazaru Ljubiću je malo nedostajalo da se i oni pozlate na ovom tamičenju. Dogurali su do finala , ali manjak sportske sreće i koncentracije, kao i u ovom trenutku kvalitetniji protivnici su bili nepremostive prepreke za njih dvoje. Osvojene su srebre medalje, a u narednom periodu se nadamo da će i njih dvoje još bolje trenirati i na narednim takmičenjima se popeti na najviše postolje.
Luka Božić je osvojio bronzanu medalju, u izuzetno jakoj konkurenciji i još jednom pokazao visok kvalitet borbi i zadržao kontinuitet osvajanja medalja. Nadamo se da će i Božić kroz nastavak sezone povećati kvalitet svojih borbi i tehnika, i ostvarivati još bolje rezultate.
Svim takmičarima i trenerima iskrene čestitke na ovom velikom uspehu, uz nadu da će se nastaviti ovim tempom u nastavku jesenje sezone takmičenja.