ODLIČAN DEBI TODORA GLIŠIĆA NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U KAŠTEL SUĆURCU

ZLATNI MILICA STOJANOVIĆ I BOGDAN VELIČKOVIĆ NA TURNIRU “SRĐAN JANKOVIĆ”
April 28, 2015
ČETIRI ZLATNE MEDALJE NA PRVENSTVU BEOGRADA ZA MLAĐE I STARIJE PIONIRE
May 13, 2015
Show all

ODLIČAN DEBI TODORA GLIŠIĆA NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U KAŠTEL SUĆURCU

Prethodni vikend je bio prebogat takmičenjima. Jedan deo naših takmičara je nastupao na 15.memorijalnom turniru “Mario Zebić” u Kaštel Sućurcu, pored Splita, a drugi veći deo naših takmičara je nastupao na Prvenstvu Beograda za mlađe i starije pionire.
Ekipu u Kaštel Sućurcu su sačinjavali uglavnom mlađi i neiskusniji takmičari, kojima je ovaj turnir i putovanje bila jedinstvena prilika za sticanje takmičarskog iskustva , a ujedno i nagrada za odlično zalaganje na treningu. Predvođeni trenerima Markom Simovićem i Nebojšom Mandićem ekipu su sačinjavali sledeći  takmičari sekcija “Medaković” i “Beli potok” : Andrija Ranković, Luka Božić, Todor Glišić, Andrej Glišić, Luka Lapčević i Nemanja Rašković. Bez takmičarkog imperativa i opterećenja, prikazali su odlične borbe. Na žalost, ovog puta nije bilo medalja, ali su svi takmičari imali po nekoliko borbi i pobeda.
Najviše je dogurao debitant, kadet sekcije “Medaković” , Todor Glišić, osvojivši visoko peto mesto, u konkurenciji preko 30 takmičara, u kategoriji -73 kg. Posle dve efektne pobede, Todor se plasirao u polufinale, gde je uz blagu naklonost sudija, tesno izgubio od domaćeg takmičara. U borbi za bronzanu medalju, vidno iscrpljen, Todor je dao svoj trenutni maksimum. Izgubivši na yuko, osvojio je peto mesto , na svom debitantskom takmičenju. Na osnovu svega prikazanog, Todor zaslužuje sve čestitke na zalaganju i borbenosti. Trema je takođe bila suviše veliki protivnik, sa kojim se nije dovoljno dobro izborio, ali ćemo u narednom periodu raditi na tome da i ovu prepreku Todor uspešno prevaziđe.
Inače, na samom turniru je nastupilo preko 450 boraca, iz 15 zemalja. Zahvalili bi se domaćinima turnira Džudo klubu “Dalmacija Cement” iz Kaštel Sućurca i g.Josipu Bariću, koji su se svojski potrudili da naš boravak protekne u najboljem redu, i ovog puta im se od srca zahvaljujemo.
Imamo i potvrdu Džudo kluba “Dalmacija Cement” za učešće na Trofeju “Svetislav Ivanović Es” u novembru u Beogradu.