ZLATNI MILICA STOJANOVIĆ I BOGDAN VELIČKOVIĆ NA TURNIRU “SRĐAN JANKOVIĆ”

VANJA STANISAVLJEVIĆ NAJBOLJI OSNOVAC SRBIJEl
April 26, 2015
ODLIČAN DEBI TODORA GLIŠIĆA NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U KAŠTEL SUĆURCU
May 12, 2015
Show all

ZLATNI MILICA STOJANOVIĆ I BOGDAN VELIČKOVIĆ NA TURNIRU “SRĐAN JANKOVIĆ”

Sezona turnira u beogradskim Šumicama je nastavljena i prethodnog vikenda , gde je održan memorijalni turnir “Srđan Janković” u organizaciji Džudo kluba Trudbenik iz Beograda. Domaćin se svojski potrudio da takmičenje protekne u najboljem redu. Nastupilo je oko 600 najmlađih takmičara, a posebno raduje činjenica da su pored najboljih mladih srpskih takmičara, nastupili i veoma kvalitetni takmičari iz Rusije, Crne Gore i Republike Srpske.
Važna je činjenica da su takmičenja za najmlađe uzrasne kategorije prilično posećena, što jasno govori o ekspanziji džudoa u Srbiji, s tim što to predstavlja veliki izazov za celu džudo organizaciju i trenere, jer toliki podmladak treba zadržati u našem sportu, kako bi iz tolike masovnosti izrasli jednog dana u istinske šampione međunarodnog ranga.
Kao što je poznato, džudo sport je proglašen od strane UNESCO-a za sport koji najbolje pospešuje razvoj dece i omladine, što predstavlja veliko priznanje za naš sport, pa sama ta činjenica ide u prilog svemu već rečenom.
Sve naše sekcije trenutno ukupno broje preko 300 dece , koja sa velikom pažnjom i posvećenošću treniraju, i svakodnevno je u ekspanziji.  Sigurno se nećemo zaustaviti na tom broju, i u narednom periodu ćemo otvoriti još sekcija u Beogradu i okolini, jer je potencijal veliki. Takođe apelujemo i na druge klubove i džudo radnike da se više angažuju u animiranju najmlađih, jer sve pošasti, kojima smo okruženi, itekako utiču na izbor najmlađih. Sport je nadaleko poznat “lek protiv raznih bolesti savremenog doba” i svi mi koji se bavimo razvojem najmlađih, treba da damo svoj maksimalni doprinos u vaspitanju i opredeljenju dece ka sportu.

Na turniru “Srđan Janković” naši takmičari su osvojili čak 15 medalja. Učestvovale su sekcije Bežanijska Kosa, Veliki Mokri Lug, Beli potok i Mirijevo. Njabolji su bili Bogdan Veličković iz sekcije Veliki Mokri Lug i Milica Stojanović iz sekcije Bežanijska Kosa, ubedljivo osvojivši zlatne medalje u svojim kategorijama.
Raduje činjenica da su naši takmičari bili učesnici u čak 8 finalnih mečeva, ali ovoga puta nisu imali dovoljno sreće da bi osvojili i najsjajnija odličja. Pored osvajača medalja, imali smo i osvojena dva peta mesta, i to Petrović Nemanja i Nišavić Jelena iz sekcije Veliki Mokri Lug. Prevelika želja za medaljama je ovoga puta bila jača od njih, pa su poklekli u mečevima za bronzane medalje. Ta činjenica jasno govori da od tih takmičara u narednom periodu svakako možemo očekivati i najsjajnija odličja, samo pod uslovom da i dalje dobro i marljivo treniraju. a rezultati će doći , u to smo sasvim sigurni.

Osvajači medalja su:

MLAĐI POLETARCI:
Veličković Bogdan    (sekcija Veliki Mokri Lug) – 1.mesto
Mišković Isidora    (sekcija Bežanijska Kosa) – 2.mesto
Pavlović Nevena    (sekcija Veliki Mokri Lug) – 2.mesto

POLETARCI:
Milić Luka    (sekcija Veliki Mokri Lug) – 2.mesto
Nikitović Stefan    (sekcija Veliki Mokri Lug) – 2.mesto
Begović Slavica    (sekcija Beli Potok) – 2 mesto
Babić Sofija    (sekcija Beli Potok) – 2 mesto
Begović Marija    (sekcija Beli Potok) – 3 mesto

MLAĐI PIONIRI:
Stojanović Milica    (sekcija Bežanijska Kosa) – 1.mesto
Nišavić Kristina    (sekcija Veliki Mokri Lug) – 2.mesto
Bulatović Bojana    (sekcija Veliki Mokri Lug) – 2.mesto
Mandić Vojin    (sekcija Bežanijska Kosa) – 3.mesto
Radiša Jovan    (sekcija Bežanijska Kosa) – 3.mesto
Nišavić Nikolina    (sekcija Veliki Mokri Lug) – 3.mesto
Bogdanović Anastasija    (sekcija Veliki Mokri Lug) – 3.mesto

Čestitke svim osvajačima medalja i svim takmičarima na odličnim borbama i zalaganju, kao i trenerima na dobroj pripremi i motivaciji najmlađih takmičara.