VANJA STANISAVLJEVIĆ NAJBOLJI OSNOVAC SRBIJEl

TRI ZLATNE MEDALJE NA 21. TURNIRU “VLADAN PETROVIĆ” U BEOGRADU
April 26, 2015
ZLATNI MILICA STOJANOVIĆ I BOGDAN VELIČKOVIĆ NA TURNIRU “SRĐAN JANKOVIĆ”
April 28, 2015
Show all

VANJA STANISAVLJEVIĆ NAJBOLJI OSNOVAC SRBIJEl

Kikinda je 19.maja 2015. godine bila domaćin Školskog prvenstva Srbije, koje je po prvi put održano po kvalifikacionom sistemu, gde su osvajači medalja sa regionalnih prvenstava imali osiguran nastup na ovom takmičenju. Džudo je od ove školske godine ušao u porodicu školskih sportova, što je epohalan napredak u proširivanju baze, uključujući školsku decu, koja su u obavezi da jedan deo nastavnog programa provedu upozavajući naš borilački sport.
Za razliku od Prvenstva Beogradskih osnovaca i srednjoškolaca, gde su se organizatori propisno obrukali sa diplomama i medaljama (njihovim izgledom i gramatikom), ovoga puta nije bilo tih problema, pa su medalje i diplome bile dostojne jednog državnog prvenstva.
Hala Jezero u Kikindi je bila krcata, a takmičenje je bilo organizovano po već preslikanom principu regionalnih prvenstava. Takmičari su svrstani u 3 starosne grupe: 1-4 razredi, 5-8 razredi i srednjoškolci.

Najbolji rezultat od naših mladih takmičara je ostvarila Vanja Stanisavljević iz sekcije “Bežanijska kosa”, gde je u kategoriji -34kg , za uzrast 1-4  razredi, superiorno pobeđivala sve svoje protivnice i ubedljivo osvojila najsjajnije odličje. Vanja cele prolećne sezone iskazuje visok nivo i dobru formu, oličenu u osvojenih nekoliko zlatnih medalja na prethodnim takmičenjima, pa ako nastavi ovim tempom, od Vanje možemo očekivati još mnogo zlatnih medalja u vremenu koje sledi.

Vanjin rođeni brat Pavle Stanisavljević je bio učesnih finalne borbe u kategoriji -46kg za osnovce od 5-8 razreda. Na žalost nije imao dovoljno sportske sreće, pa je morao da se zadovolji srebrom.

Luka Stošić iz sekcije “Medaković” je rovovskom borbom u najjačoj kokurenciji osvojio bronzanu medalju i tako u salu na Medakoviću doneo prvu zvaničnu državnu medalju. Trener Đorđe Martinović je uspeo psihički da povrati Stošića, nakon poraza u prvom kolu, što je Luka pokazao osvajanjem bronzane medalje u repasažnim mečevima.

Sestre Marija i Slavica Begović iz sekcije “Beli potok” su osvojile bronzane medalje u svojim kategorijama (-31 i 34kg 1-4 razredi), a isti rezultat je ostvario i Đorđe Kalpačina (+100kg – srednje škole) iz sekcije “Senjak”.

Sa ukupno osvojenih šest medalja, treneri naših sekcija su zadovoljni, dok se u takmičenjima koja slede, očekuju daleko bolji rezultati.