TRI ZLATNE MEDALJE NA 21. TURNIRU “VLADAN PETROVIĆ” U BEOGRADU

ŠKOLSKO PRVENSTVO BEOGRADA U ZNAKU NAŠIH TAKMIČARA
April 15, 2015
VANJA STANISAVLJEVIĆ NAJBOLJI OSNOVAC SRBIJEl
April 26, 2015
Show all

TRI ZLATNE MEDALJE NA 21. TURNIRU “VLADAN PETROVIĆ” U BEOGRADU

Omladinski džudo klub “Beograd” je po 21. put veoma uspešno organizovao memorijalni turnir “Vladan Petrović” , na kojem je nastupilo preko 500 takmičara
mlađih uzrasnih kategorija. Hala Šumice je već po običaju, ispunjena do poslednjeg mesta, što jasno govori o velikom interesovanju dece za trening i takmičenje širom Srbije, kao i ogromnom angažovanju i posvećenosti njihovih trenera. Iz ove mase mladih boraca sigurno će izrasti neki novi seniorski šampioni i osvajači medalja na međunarodnoj sceni.
Takmičari naših sekcija su ostvarili zapažene rezultate, a jedan deo njih je svesno preskočio nastup na ovom turniru, čuvajući snagu, energiju i motivaciju za  Školsko prvenstvo Srbije, koje se održava dan kasnije.
Najbolje rezultate su ostvarili Aleksandar Rajčić , popularni Aca “Komunista”, Lazar Jorgić i Vanja Stanisavljević, superiorno osvojivši najsjajnija odličja, ubedljivim pobedama. Pored ove tri zlatne medalje, naši takmičari su učestvovali u još tri finalne borbe, gde ovog puta nisu imali dovoljno sportske sreće da osvoje najsjajnija odličja.

Osvajači medalja su:

ZLATNE MEDALJE:
Stanisavljević Vanja -34kg – poletarke (sekcija Bežanijska kosa)
Rajčić Aleksandar -50kg –  pioniri (sekcija Senjak)
Jorgić Lazar  -55kg – pioniri (sekcija Bežanijska kosa)

SREBRNE MEDALJE:
Platiša Una – 34kg – poletarke (sekcija Medaković)
Milenović Zoran -60kg – pioniri (sekcija Senjak)
Stojanović Milica -40kg – pionirke (sekcija Bežanijska kosa)

BRONZANA MEDALJA:
Ljubić Lazar – +50kg – poletarci (sekcija Medaković)

Ovaj veoma kvalitetan turnir je još jedan u nizu uspešnih testova za regionalna i državna prvenstva mlađih i starijih pionira, koja naše takmičare očekuju u narednih mesec dana.