ŠKOLSKO PRVENSTVO BEOGRADA U ZNAKU NAŠIH TAKMIČARA

NA “KUPU NOVI BEOGRAD 2015” OSVOJENO REKORDNIH 19 MEDALJA
April 5, 2015
TRI ZLATNE MEDALJE NA 21. TURNIRU “VLADAN PETROVIĆ” U BEOGRADU
April 26, 2015
Show all

ŠKOLSKO PRVENSTVO BEOGRADA U ZNAKU NAŠIH TAKMIČARA

U subotu 11.aprila 2015.godine u hali “Šumice” u Beogradu, u organizaciji Džudo saveza Beograda, je održano Školsko prvenstvo Beograda, gde su takmičari beogradskih škola nastupili u tri starosne kategorije (1-4 razredi, 5-8 razredi i srednjoškolci). Ovo takmičenje je ujedno i kvalifikaciono za Školsko prvenstvo Srbije, a osvajači medalja će imati tu čast i obavezu da brane boje beogradskih osnovnih i srednjih škola na Školskom prvenstvu Srbije,  koje će se održati u nedelju 19.aprila 2015. godine u Kikindi.
Takmičari naših sekcija su, u izuzetnoj konkurenciji, ostvarili fenomenalne rezultate na Prvenstvu Beogradskih osnovnih i srednjih škola, osvojivši čak 13 medalja i 2 peta mesta. Ne treba napominjati da su neki od njih prvi put osetili takmičarski tatami i užarenu atmosferu beogradskih “Šumica”, što predstavlja značajno iskustvo za dalja takmičenja. Obzirom da je raspon starosnih kategorija daleko veći nego u redovnim takmičenjima, u to su i postignuti rezultati još više vredniji, imajući u vidu da su naši takmičari ubedljivo pobeđivali i znatno starije i iskusnije borce.
Po već ustaljenom običaju blistale su naše mlade dame Teodora Stošić i Vanja Stanisavljević , ubedljivo osvojivši zlatne medalje. Svojim protivnicama nisu dale ni promil šanse za pobedu, efektno završavajući svaki svoj meč. Naš super-teškaš Đorđe Kalpačina je takođe pokazao dominaciju u srednjoškolskoj konkurenciji, osvojivši ubedljivo zlatnu medalju. Vredno pomena je i to da su naši takmičari, pored osvojene 3 zlatne medalje, bili učesnici u čak 5 finalnih borbi, gde ovoga puta nisu imali sreće, ali su istakli jasne ambicije ka najsjajnijim odličjima na narednim takmičenjima.

ZLATNE MEDALJE osvojili su:
Stošić Teodora -31kg (Sekcija Medaković) 1-4 razred
Stanisavljević Vanja -34kg (Sekcija Bežanijska kosa) 1-4 razred
Kalpačina Đorđe +100kg (Sekcija Senjak) – srednje škole

SREBRNE MEDALJE:
Stošić Luka – 31kg (Sekcija Medaković) 1-4 razred
Božić Luka -34kg (Sekcija Medaković) 1-4 razred
Begović Slavica -36kg (Sekcija Beli Potok) 1-4 razred
Durutović Vukan -38kg (Sekcija Bežanijska kosa) 1-4 razred
Durutović Vasilisa +63kg (Sekcija Bežanijska kosa) 5-8 razred

BRONZANE MEDALJE:
Jolić Mihajlo – 31kg (Sekcija Medaković) 1-4 razred
Begović Marija -31kg (Sekcija Beli Potok) 1-4 razred
Miletić Matija +50kg (Sekcija Bežanijska kosa) 1-4 razred
Stanisavljević Pavle -46kg (Sekcija Bežanijska kosa) 5-8 razred
Jorgić Lazar -55kg (Sekcija Bežanijska kosa) 5-8 razred

Bronzane medalje su izmakle Veljku Panteliću i Lazaru Tomoviću, koji su osvojili peta mesta.
Svim takmičarima čestitamo na odličnim rezultatima i želimo im da ostvare još bolje rezultate na Školskom prvenstvu Srbije u Kikindi 19.4.2015. godine, i tako potvrde visoku klasu i raskošan kvalitet džudoa koji ih zdušno krasi i po čemu su već odavno prepoznatljivi.