ZLATNI MILJAN RADULJ NA ”BORSA OPEN” TAKMIČENJU U MOSTARU

USPEŠAN POČETAK JESENJE SEZONE NA TURNIRU U ROŽAJAMA
October 7, 2016
Poziv na Partizanov trofej “Svetislav Ivanović Es”
October 10, 2016
Show all

ZLATNI MILJAN RADULJ NA ”BORSA OPEN” TAKMIČENJU U MOSTARU

Po prvi put su naši mladi džudisti su nastupali na jednom od najmasovnijih turnira na ex-Yu prostorima 7.”Borsa open” u Mostaru, na kome je učestvovalo čak 26 zemalja sa preko 1.000 takmičara.
Predvođeni trenerom Đorđem Martinovićem i sportskim direktorom kluba Zoranom Šatićem, naš podmladak je ostvario odlične rezultate. U veoma uzbudljivim mečevima, naši mali-veliki šampioni su i ovog puta prikazali odličan džudo i uspešno predstavljali svoj klub i zemlju.
Mlađi pionir Miljan Radulj, iz sekcije “Bežanijska kosa”, je nastavio uspešan niz ovogodišnjih sjajnih izdanja i suvereno osvojio zlatnu medalju u paklenoj konkurenciji. Pokazao je naš Miljan, po ko zna koji put ovih godina, da je neprikosnoven kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. U paklenoj konkurenciji, Miljan je prikazao odličnu veštinu i maksimalno koncentrisan, fizički dobro pripremljen, je pobedio sve svoje protivnike. Nadamo se da će Miljan nastaviti sa predanim treninzima, pod rukovodstvom svog trenera Vladana Stojanovića i u nastavku sezone nas obradovati sa još dobrih izdanja i zlatnih medalja.
Biser iz sekcije “Medaković”, talentovani Luka Stošić je prošao “sito i rešeto” do svoje prve medalje u jesenjoj sezoni. Luka je nesrećno izgubio u drugom kolu, pa je kroz repasažne mečeve morao da gradi put ka medalji. Na kraju je to i uspeo, osvojivši bronzanu medalju, uz 5 pobeda. Inače, Lukina kategorija -34kg, je bila najbrojnija na ovogodišnjem takmičenju.
Kadet iz sekcije “Bežanijska kosa”, Pavle Stanisavljević je takođe ovojio bronzanu medalju, Izgubivši u konkurenciji za zlatnu medalju, Pavle je smogao snage, pa je sa velikim naporom osvojio bronzu.
Talentovani junior, Filip Živojinović , iako novajlija u našem taboru, se odlično pokazao u svom debitantskom nastupu i u velikom stilu osvojio zlatnu medalju.
Sreća ovog puta nije bila na strani Vojina Mandića i Luke Božića iz sekcija “Medakovič” i “Bežanijska kosa”, koji su svoj nastup u Mostaru završili u kvalifikacijama.
Svi naši mladi džudisti su prikazali svoj trenutni maksimum, pa se nadamo da će na nekom od narednih takmičenja, uz još bolji trenažni proces u svojim sekcijama, uspeti da se ostvare i bolje rezultate.
Iskrene čestitke svim osvajačima medalje, uz obavezu da nastave predano da treniraju, kako bi podigli kvalitet svojih borbi. što će, se na kraju rezultirati  osvajanjem još većeg broja medalja. Želimo im puno uspeha na tom putu.