POLA VEKA POSVEĆEN DŽUDOU – SRBA PANTIĆ, TRENER SEKCIJA SENJAK I ZEMUN

ČETIRI PRVAKA BEOGRADA ZA MLAĐE PIONIRE
May 18, 2016
USPEŠAN POČETAK JESENJE SEZONE NA TURNIRU U ROŽAJAMA
October 7, 2016
Show all

POLA VEKA POSVEĆEN DŽUDOU – SRBA PANTIĆ, TRENER SEKCIJA SENJAK I ZEMUN

Ovih dana se obeležava jedan veoma veliki jubilej. Trener naših sekcija Senjak i Zemun, legendarni Srbislav Srba Pantić, proslavlja 50 godina od početka bavljenja džudo sportom. Tačnije, 16.maja 1966. godine, Srba je prvi put kročio na tatami , u borilačkoj sali Stadiona JNA u Beogradu, kod osnivača i prvog trenera Džudo kluba Partizan, čuvenog Svetislava Ivanovića Esa, ne sluteći da će tatami biti podloga po kojoj će provesti ceo svoj život. Dugogodišnja, uspešna sportska karijera, pod Esovim rukovodstvom, je iznedrila veliki broj osvojenih medalja i pehara. Kako pojedinačnih, tako i ekipnih. Sa punim pravom možemo reći da je Srba Pantić jedan od najuspešnijih takmičara Džudo kluba Partizan.

Po okončanju sportske karijere, Srba se posvetio trenerskom pozivu i kroz njegovu školu je prošlo nekoliko hiljada mladih džudista i kasnijih šampiona.

“Uvek uz klub – uvek za klub” je Srbino pravilo, kojeg se sa zadovoljstvom svi pridržavamo i prenosimo na mlađe naraštaje..

Srba Pantić je rođen 1947. godine u Zemunu, nosilac je majstorskog zvanja 7.DAN. Oženjen je i otac dvoje dece,.a od 2000. godine je zvanično proglašen za “Počasnog građanina Zemuna”. Pored džudoa, poznat je kao veliki poznavalac golubova i golubarstva.

Želimo srećan jubilej našem dragom Srbi, i još dugo godina sa decom na tatamiju!

Srba