PRVE ZLATNE OLIMPIJSKE MEDALJE (za sad školske) ZA MARKA JORGIĆA I VANJU STANISAVLJEVIĆ

VOJIN MANDIĆ OSVOJIO “16. KUP KAŠTELA 2016” U SPLITU
May 5, 2016
ČETIRI PRVAKA BEOGRADA ZA MLAĐE PIONIRE
May 18, 2016
Show all

PRVE ZLATNE OLIMPIJSKE MEDALJE (za sad školske) ZA MARKA JORGIĆA I VANJU STANISAVLJEVIĆ

Nakon školskog prvenstva Beograda, koje je održano pre nešto više od mesec dana, na red je došao i spektakl, nazvan “Školska Olimpijada”, odnosno Školske olimpijske igre Srbije, koje se po prvi put održavaju u Vranju. Preko 7.000 mladih sportista/đaka se okupilo u nameri da osvoje najsjajnija odličja. Obzirom da grad Vranje nema tehničkih mogućnosti za održavanje svih sportskih disciplina pojedini sportovi su se održavali u okolnim gradovima. Niška hala “Čair” je bila domaćin školarcima-džudistima, podeljenim u tri starosne kategorije. Prvu grupu su sačinjavali đaci od 1-4 razreda osnovne škole, drugu grupu su činili đaci od 5-8 razreda, dok su u trećoj grupi bili srednjoškolci.

Konkurencija je bila izuzetno paklena. a veliki izazovi su bili pred svakim našim mladim džudistom. Sa osvojene dve zlatne medalje, i čak pet bronzanih medalja, smo izuzetno zadovoljni. Najviše su pokazali supertalentovani Marko Jorgić, popularni Junior i odlična Vanja Stanisavljević, oboje iz sekcije “Bežanijska Kosa”, ubedljivo osvojivši zlatne medalje. Predvođeni trenerom Vladanom Stojanovićem, i u veoma neizvesnim, uzbudljivim, teškim i stresnim borbama, oboje su veoma ubedljivo savladali sve svoje protivnike, pokazavši da im nema ravnim i da je ovaj četvrtak definitivno njihov dan. Njih dvoje će ostati upisani kao prvi zlatni olimpijci iz naših sekcija. Za sad samo školski, a svi ćemo dati maksimum napora, da budu jednog dana i oni pravi, seniorski članovi olimpijskih selekcija Srbije, učesnici Olimpijskih igara i osvajači medalja.

Pored Juniora i Vanje, osvojeno je čak 5 bronzanih medalja. Osvajači su: “duo Luka” iz sekcije “Medaković” – Luka Stošić i Luka, Božić, zatim Bogdan Veličković iz sekcije “Veliki Mokri Lug” i takmičari sekcije “Bežanijska kosa” Milica Stojanović i Pavle Stanisavljević.

Predvođeni trenerima Vladanom Stojanovićem, Đorđem Martinovićem, Stevanom Stojanovićem, Nebojšom Mandićem i Milošem Stankovićem , koji je bio i zvanični sudija na takmičenju, naši mladi borci su “ostavili srce na strunjači”, pokazali veliku borbenost, zalaganje i motivisanost. Bilo je pravo uživanje biti član trenerskog tima ovim mladim borcima, koji su neminovno, svetla budućnost srpskog džudoa.

Svim osvajačima medalja i trenerima sve čestitke za osvojene medalje i puno sreće već u nedelju, gde će većina ovih takmičara nastupati na Prvenstvu Beograda za mlađe pionire, koje je kvalifikaciono za državno prvenstvo početkom juna u Vršcu.