ŽETVA MEDALJA NA SVETOSAVSKOM KUPU

ZAKORAČAJMO ZAJEDNO U NOVE SPORTSKE POBEDE – 2016. GODINA
December 29, 2015
ALEKSANDAR RAJČIĆ USPEŠAN NA TURNIRIMA U RUSIJI I HOLANDIJI
February 2, 2016
Show all

ŽETVA MEDALJA NA SVETOSAVSKOM KUPU

Ako se po jutru dan poznaje, onda ova 2016. godina obećava da će se nastaviti niska uspeha i osvajanja medalja. U novosadskoj hali Spens, tradicionalno se otvara i prolećna i jesenja sezona. Prvo Svetosavskim kupom, a na jesen i Memorijalnim turnirom “Svetozar Mihailović”. Svetosavski kup je ove godine okupio preko 600 takmičara iz Srbije i inostranstva. Bez sumnje , jedan od najkvalitetnijih i najposećenijih takmičenja za mlađe uzrasne kategorije. Učešće su uzeli naši takmičari iz sekcije Bežanijska kosa, predvođeni trenerom Vladanom Stojanovićem, uz asistenciju trenera Nebojše Mandića iz sekcije Medaković, od kojih je većina promenila starosnu kategoriju i po prvi put nastupila u selekciji starijih pionira. Ne možemo , a da se ne predamo utisku i sećanju kako su ovi naši mali i budući veliki šampioni, tek počeli da vežbaju džudo, pre 5-6 godina, a evo već polako hitaju ka juniorima i seniorima. Dugogodišnji rad, predanost i odricanje već godinama daju uspešne rezultate. Tako je bilo i ovoga puta.

No krenimo redom,

U selekciji mlađih pionira nastupao je Marko Jorgić, u kategoriji -28kg i nakon 6 borbi je osvojio bronzanu medalju, tesno izgubivši za ulazak u finale, na kaznu više. Broj njegovih mečeva nam pokazuje koliko je paklena konkurencija bila na ovom takmičenju.

Milan Radulj u kategoriji -55kg , inače aktuelni državni šampion za mlađe pionire, već po tradiciji teroriše svoje protivnike i furiozno je osvojio zlatnu medalju. Nije mu bilo ravnog na strunjači novosadskog Spensa i nošen ogromnom podrškom svojih drugova i mudrim vođenjem borbi od strane svog trenera Vladana Stojanovića, Milan je besprekorno izvršio sve postavljene zadatke, uspešno prebrodio sve probleme i superiorno pokazao ko je suvereni vladar kategorije -55kg u selekciji mlađih pionira.

Teškaš Matija Miletić polako, ali sigurno stasava u ozbiljnog i respektabilnog borca, osvojivši srebrnu medalju u kategoriji -60kg. Nastavio je Matija niz osvajanja medalja. Tih, neprimetan ali veoma vredan i uporan, iskazuje svakim takmičenjem vidljiv napredak u tehnici i taktici vođenja borbi.

Naša šampionka u kategoriji -44kg Milica Stojanović je pokazala da joj promena starosne kategorije uopšte ne smeta da bude onako superiorna, kako nas je navikla prethodne godine, osvojivši sve što se osvojiti može. Strahovitim tempom borbi i izrazito napadačkim džudoom, svojim protivnicama ne ostavlja ni milimetar prostora da bi je ugrozili. Posmatrajući Miličine borbe sa strane, ne možemo a da se ne predamo utisku kako se frenetičan rad i zalaganje na treningu itekako isplati. Milica nam svakim takmičenjem pokazuje koliko je jedna mlada i perspektivna devojčica posvećena svom omiljenom sportu i sa koliko ljubavi i motivacije trenira i takmiči se. Sve pohvale za Miličin odnos prema sportu.

Jana Dugonjić u kategoriji -52kg je takođe promenila starosnu kategoriju i osvojila zlatnu medalju, potvrdivši tako superiornost naše škole džudoa u ženskoj konkurenciji, prigrlivši i pehar namenjen najboljim starijim pionirkama. Neugodni Janin levi gard je bio nepremostiva prepreka, za koju njene protivnice nisu imale rešenje. Iz meča u meč , Jana je podizala samopouzdanje, a osvojena zlatna medalja je samo logičan sled događaja.

Jovan Radiša je svoj prvi nastup u starijim pionirima u kategoriji -55kg krunisao osvojenom bronzanom medaljom, a Filip Jurišić je u istoj kategoriji nastavio kontinuitet osvajanja medalja i raskošnim talentom, prožetim raznovrsnim tehnikama bacanja, takođe osvojio bronzu. Da naš mladi takmičar Vojin Mandić nije promenio težinsku kategoriju, prešavši u -60kg, za očekivati je bilo da medalje u ovoj kategoriji budu “vlasništvo” sekcije Bežanijska kosa. Na nekim od narednih takmičenja je za očekivati i Vojinove bolje i uspešnije nastupe.

Napomenuli bi i odličan prvi nastup mlađane Sare Steljić u kategoriji -52kg, koja trenira manje od 6 meseci , ali pokazuje izuzetan talenat i želju. I od nje možemo očekivati znatno uspešnije nastupe u nastavku sezone.

Svim takmičarima i treneru Vladanu Stojanoviću čestitamo na uspešnom otvaranju prolećne sezone takmičenja i želimo im još više uspeha na narednim turnirima.