NA “2. KUPU BRANIČEVA 2015.” ČAK 8 FINALA, I ČETIRI ZLATNE MEDALJE

NAJBOLJI NA NAJJAČEM TURNIRU ZA MLAĐE UZRASNE KATEGORIJE , ČAK 25 MEDALJA NA 3.TROFEJU “SVETISLAV IVANOVIĆ ES 2015”
November 30, 2015
USPEŠNO POLAGANJE ZA POJASEVE U SEKCIJI MEDAKOVIĆ I NOVOGODIŠNJI KOKTEL
December 29, 2015
Show all

NA “2. KUPU BRANIČEVA 2015.” ČAK 8 FINALA, I ČETIRI ZLATNE MEDALJE

U Petrovcu na Mlavi je održan, drugi po redu, “Kup Braničeva”, na kome se okupilo preko 250 takmičara iz 28 klubova uglavnom iz Srbije, u starosnim kategorijama mlađih poletaraca, poletaraca i mlađih pionira. Prelep ambijent, odlični domaćini i gostoprimstvo na najvišem nivou, su bili sasvim dovoljni razlozi za vrhunski džudo i još bolje rezultate.

Na ovom takmičenju su nastupali mladi takmičari iz sekcija Medaković i Bežanijska kosa, predvođeni trenerima Nebojšom Mandićem i Đorđem Martinovićem. Turnir je bio poslednji test za neke od naših takmičara, pred ulazak u novu godinu i promenu starosne kategorije. Sa osvojenih 8 medalja, jedan je od najuspešnijih turnira na kojima smo nastupali u ovoj godini.

Pored našeg mladog šampiona Veljka Pantelića, koji je superiorno osvojio zlatnu medalju sa četiri ubedljiva ipona, najprijatnije iznenađenje je jedan od najmlađih i najperspektivnijih takmičara sekcije Medaković, Uroš Milekić, koji je sa četiri pobede, osvojio zlatnu medalju.Napokon je “proradio” i Luka Božić iz sekcije Medaković, koji je osetio slast ulaska u finalni blok i efektnim bacanjem u finalnoj borbi, osvojio zlatno odličje.

Odličan je bio i mladi Luka Lončar iz sekcije Bežanijska kosa, ubedljivo osvojivši najsjajniju medalju.

Stefan Rakić iz sekcije Medaković, je “naplatio” frenetičnu posvećenost i veliko zalaganje na treningu, plasiravši se u finale. Nakon tri ubedljive pobede, na žalost, morao je da se zadovolji srebrnom medaljom, koja po njegovom izrazu lica, nakon završenog finala, sija zlatnim sjajem.

Superteškaš sekcije Medaković, Lazar Ljubić polako, ali sigurno dobija neophodno samopouzdanje, koje ga je, pored efektna dva ipona, u borbama sa znatno težim protivnicima, dovelo do finala, u kojem se morao zadovoljiti srebrnom medaljom. Naporni i posvećeni treninzi, napokon daju odličan rezultat, kad je Ljubić u pitanju.Teodora Stošić iz sekcije Medaković je zlatnu medalju, nakon dve pobede, morala da prepusti svojoj protivnici. U daljem nastavku takmičarsko-trenažnog procesa, sa Teodorom treba maksimalno raditi na psihološkom planu, pored redovnih treninga, kako bi njen učinak i rezultat bio maksimalan.

Veliko iznenađenje na turniru je bio plasman jednog od naših najboljih takmičara, Luke Stošića. Nakon ubedljive dve pobede u uvodnom delu, Luka se plasirao u polufinale, u kojem je, nakon 7 minuta borbe, u zlatnom bodu, izgubio ulazak u finale. Veoma iscrpljen, odradio je i u borbi za bronzanu medalju, odličan meč, ali ga je na žalost, izgubio, završivši turnir na petom nestu.

Opšti utisak je da je takmičenje bio fantastično organizovano, i to na visokom nivou, a mi se od sveg srca zahvaljujemo domaćinima ovog takmičenja, koje proteklo u najboljem mogućem redu.