Dominacija na Trofeju Partizana “Svetislav Ivanović Es 2014”

12 medalja i pehar na Trofeju Braničeva 2014.
December 7, 2014
Show all

Dominacija na Trofeju Partizana “Svetislav Ivanović Es 2014”

U prelepoj atmosferi beogradske hale Šumice, u odličnoj organizaciji Džudo kluba Partizan Beograd, u nedelju 23.novembra 2014. godine, održan je drugi Trofej Partizana “Svetislav Ivanović Es” , u čast rodonačelnika srpskog džudoa , velikog senseija Svetislava Ivanovića Esa.
U konkurenciji skoro 500 takmičara iz 47 klubova, iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske , 85 članova naših sekcija su prikazali fantastične borbe, odlično znanje džudoa i osvojili su ukupno  23 medalje. Apsolutnu dominaciju su prikazali članovi sekcije “Bežanijska Kosa” , koji su osvojili čak 9 medalja. Istakli bi da takmičar ove sekcije Lazar Jorgić, osvajač zlatne medalje, predvođen sjajnim trenerom Vladanom Stojanovićem, već uveliko hara našim tatamijima i sigurnim koracima najavljuje velike domete u starijim uzrasnim kategorijama. Sekcija “Veliki Mokri Lug” je osvojila i pehar za najbolje mlađe poletarke, što dovoljno govori o predanom i izuzetno kvalitetnom radu našeg vrednog trenera Stevana Stojanovića. “Tandem Luka” (Stošić i Božić) iz sekcije “Medaković” je na izuzetan način došao do finala. Taktičnim i efektnim vođenjem borbi od strane njihovih trenera Nebojše Mandića i Zorana Slavkovića, dokazuju da izrastaju u veoma ozbiljne takmičare. Ponosni smo i na naše mlade dame Teodoru Stošić i Dariju Jevtić, iz sekcije “Medaković” , koje su takođe osvojili odličja.Takmičari sekcije “Senjak” Aleksandar Rajčić i Zoran MIlenović, su i na ovom takmičenju potvrdili izuzetno visoku klasu i suverenu dominaciju u svojim uzrasnim i starosnim kategorijama.

Svi treneri naših sekcija su odlično pripremili i motivisali svoje takmičare, koji su im ukazano poverenje uzvratili na najlepši mogući način – ogromnom borbenošću, predanošću i zalaganjem i na kraju osvajanjem velikog broja odličja. Za većinu naših takmičara, koji su se borili na Trofeju Partizana, ovo je prvi izlazak na takmičenje, a nemali broj njih je i osvojio medalje, što jasno dokazuje da je put koji su odredili treneri naših sekcija odličan i predstavlja pravi putokaz u omasovljenju džudo sporta i sportskoj edukaciji mladih, što i jeste misija celog ovog projekta. Da podsetimo, u okviru naših sekcija, aktivno trenira 250 dece, što je jedinstven slučaj u srpskom džudou, da su nekolicina mladih, prekaljenih i iskusnih džudo pregalaca pokrenuli ovakvu akciju, koja po svemu prikazanom na ovom i svim drugim turnirima daje fenomenalne rezultate.

Osvajači medalja su:

MLAĐI POLETARCI:
Bogdan Veličković – 1 mesto, 34kg (Sekcija “Veliki Mokri Lug”)
Teodora Stošić – 2 mesto, 28kg  (Sekcija “Medaković”)
Nina Zilić – 2 mesto, 20kg (sekcija  “Bežanijska Kosa”)
Stefan Nikitović – 2 mesto, 32kg (Sekcija “Veliki Mokri Lug”)
Jelena Nišavić – 2 mesto, 31kg (Sekcija “Veliki Mokri Lug”)
Darija Jevtić – 3 mesto, 20kg (Sekcija “Medaković”)
Marko Jorgić – 3 mesto, 25kg (sekcija  “Bežanijska Kosa”)
Bojana Stojanović – 3 mesto, 28kg (sekcija  “Bežanijska Kosa”)
Andrej Tepavčević – 3 mesto, 38kg (sekcija “Mirijevo”)
Stefan Radulović – 3 mesto, 46kg (sekcija “Mirijevo”)
Nevena Pavlović – 3 mesto, 22kg (Sekcija “Veliki Mokri Lug”)

POLETARCI:
Luka Božić – 2.mesto, 31kg (Sekcija “Medaković”)
Luka Stošić – 2 mesto, 28kg (Sekcija “Medaković”)
Vanja Stanisavljević – 2 mesto, 34kg (sekcija  “Bežanijska Kosa”)
Darko Dojčinović – 3 mesto, 25kg (sekcija  “Bežanijska Kosa”)
Kristina Nišavić – 3 mesto, +43kg.(Sekcija “Veliki Mokri Lug”)


MLAĐI PIONIRI:
Lazar Jorgić – 1 mesto, 50kg (sekcija  “Bežanijska Kosa”)
Aleksandar Rajčić – 1 mesto, 46kg (sekcija “Senjak”)
Jovana Despotović – 2 mesto, 36 kg (sekcija  “Bežanijska Kosa”)
Jana Dugonjić – 2 mesto, 44kg (sekcija  “Bežanijska Kosa”)
Zoran Milenović – 2 mesto, 60kg (sekcija “Senjak”)
Milica Stojanović – 3 mesto, 36kg (sekcija  “Bežanijska Kosa”)
Marija Begović – 3 mesto, 32kg (sekcija “Beli Potok”)