SREBRNA MEDALJA ZA MILJANA RADULJA SA TURNIRA U FRANCUSKOJ
April 11, 2017
ŠEST MEDALJA SA TURNIRA “RUMA 2018”
February 20, 2018
Show all

NAJBOLJI NA DŽIGIJEVOM MEMORIJALU

Kontinuitet osvajanja velikog broja medalja, nastavljen je prethodnog vikenda na 2. Međunarodnom turniru „Radomir Kovačević – Džigi“, održanom u beogradskim Šumicama, u organizaciji naših prijatelja iz Džudo kluba „Rakovica“. Turnir se održava u čast našeg proslavljenog džudiste Radomira Kovačevića Džigija, koji je bio jedan od najuspešnijih džudista sa ex-Yu prostora. Jedini je koji je osvojio sve tri velike medalje (evropsku, svetsku i olimpijsku) iz Srbije. Jedan je od prvih jugoslovenskih takmičara, koji je studirao prestižni Tokai Univerzitet u Tokiju, gde je, uz studije, imao priliku da trenira sa najvećim imenima japanskog i svetskog džudoa. Na Tokai-ju je ostavio neizbrisiv trag, a čak je bio i kapiten univerzitetskog džudo tima, što je presedan da se jednom nejapanacu ukaže  tolika čast i poštovanje. Radomir je završio studije filozofije i psihologije, a svoje akademsko znanje je prenosio studentima američkih Univerziteta.
Naši takmičari su odlično iskoristili prethodni period, gde su, u sklopu priprema za regionalno i državno prvenstvo za starije pionire, kvalitetno i vredno trenirali i na Džigijevom turniru pokazali i dokazali zašto su najbolji u Srbiji.
Sa osvojenih 7 zlatnih, 4 srebrne i jednom bronzanom medaljom, mešu najuspešnijim smo klubovima na ovom izuzetno jakom takmičenju.
Ponovo su blistali Isidora Mišković, Teodora Stošić, Vanja Stanisavljević, Miljan Radulj, Jovan Radiša i Jana Dugonjić, a veliki uspeh je i zlatna medalja za Lazara Ljubića, koji je stao u red osvajača zlatnih odličja. Svi navedeni takmičari su osvojili najsjajnija odličja i po kozna koji put ove sezone, pokazali veliki kvalitet i potencijal.
Svim osvajačima medalja i trenerima želimo da ovu prolećnu sezonu, završe na najubedljiviji način, na tri naredna takmičenja, a to su Kup Srebrnog Jezera, Prvenstvo Beograda i Srbije za starije pionire.