USPEŠNO POLAGANJE ZA POJASEVE U SEKCIJI “MEDAKOVIĆ”

ČETIRI MEDALJE SA TROFEJA VRŠCA
May 20, 2015
POČETAK JESENJE SEZONE
September 4, 2015
Show all

USPEŠNO POLAGANJE ZA POJASEVE U SEKCIJI “MEDAKOVIĆ”

Ponedeljak 08. jun je bio veoma svečan dan za našu sekciju “Medaković”. U prisustvu velikog broja roditelja i prijatelja, naše mlade džudoke su bile u prilici da pokažu svoje poznavanje džudo tehnike. Ispitnom komisijom je predsedavao proslavljeni reprezentativac i državni šampion, Nemanja Tomić, inače šef stručnog štaba prvog tima Džudo kluba Partizan. Komisiju su sačinjavali još i treneri sekcije “Medaković” Nebojša Mandić, Đorđe Martinović i Zoran Slavković. Više od polovine kandidata za polaganje su prvi put polagali za pojaseve, i svojim znanjem su oduševili, kako publiku, tako i ispitnu komisiju. Nekolicina već iskusnih takmičara, predvođena Lukom Božićem, je polagala za zelene i plave pojaseve. Posebnu draž i simpatije svih prisutnih u sali izazvala je naša najmlađa takmičarka, petogodišnja Darija Jevtić, koja je za ukea izabrala 17-godišnjeg Todora Glišića, koji joj je, iako petostruko teži, sjajno
 asistirao. Darija je prikazala vrhunsko poznavanje tehnike, potpunu kontrolu izvođenja i jedan predan odnos prema sportu kojim se bavi sa ogromnim poštovanjem. Nakon završetka polaganja, njih dvoje su pobrali najveće aplauze svih prisutnih u sali sekcije “Medaković”. Posebno su ponosni bili njihovi roditelji Dejana i Boško Jevtić, kao i   Glišići, Jelena i Aleksandar.
Inače, po prvi put se desila i jedna zanimljivost. Naš takmičar Todor Glišić je zahvaljujući nesebičnom zalaganju, trudu i predanosti, odlično savladao sve tehnike za zeleni pojas, iako trenira nepunih godinu dana. Motorički izuzetno spretan, i uz asistenciju svog mlađeg brata Pavla, uspešno je demonstrirao tehnike i brilijantno položio za zeleni pojas.
Uzgred, još jedna zanimljivost sa polaganja: sekcija “Medaković” se ponosi velikim brojem braće i sestara koji marljivo treniraju i ostvaruju odlične rezultate na takmičenjima. Spomenućemo Luku i Teodoru Stošić, koji iako ovog puta nisu polagali za pojaseve, oni su fenomenalno asistirali svojim drugarima, zatim Andriju i Veljka Pantelića, braću Todora, Pavla i Andreja Glišića, Andriju i Aleksu Rankovića, Dariju i Viktora Jevtića, Juliju i Tomija Usai, Hanu i Jana Vučkovića,  i mnoge druge…
Prikazano znanje je prevazišlo sva očekivanja i sa velikim ponosom možemo napomenuti da su oni stvarnost i budućnost srpskog džudoa. Nakon uspešnog polaganja i dodele diploma, usledilo je slikanje sa novim pojasevima i diplomama, kao i prigodan koktel.
Čestitamo svim takmičarima na uspešno položenim pojasevima, sa željom da ih u skorijoj budućnosti zamene za veće pojaseve, zahvaljujući predanom radu i stručnom nadzoru svojih trenera.