VELJKO PANTELIĆ, TEODORA STOŠIĆ I JANA DUGONJIĆ ZLATNI U TEMERINU

NA SVETOSAVSKOM KUPU OSVOJENA 3 PEHARA
January 31, 2015
NAJBOLJI POLETARCI NA PRVENSTVU BEOGRADA
February 15, 2015
Show all

VELJKO PANTELIĆ, TEODORA STOŠIĆ I JANA DUGONJIĆ ZLATNI U TEMERINU

U sportskom centru u Temerinu 7. i 8. februara je održano jedno od najkvalitetnijih takmičenja za mlađe uzrasne kategorije, na kojem je u oba dana, nastupilo preko 700 takmičara iz 10 zemalja. Bili su prisutni veoma kvalitetni borci iz Rusije, Mađarske i Slovenije, koji su svojim učešćem, značajno podigli kvalitet takmičenja.
Na ovom prestižnom turniru je nastupilo 18 boraca iz naših sekcija “Medaković” , “Bežanijska kosa” i “Beli potok”, koji su imali veliki broj kvalitetnih mečeva, lavovskih borbi i prelepih ipona.
Prvog dana je već tradicionalno zablistao poletarac Luka Stošić (-28kg)  iz sekcije “Medaković” i osvojio srebrnu medalju. Ostvario je 4 pobede iponima i u finalu se sastao sa svojim starim znalcem Filipom Francuzom iz džudo kluba “Dinamo” Pančevo, i tesno izgubio na yuko, nakon veoma rovovske borbe. Inače, Luka Stošić je pobedio Filipa Francuza na prethodnom takmičenju (Svetosavski kup u Novom Sadu). Ovoga puta nije imao sreće, doduše uz malu pomoć sudija, što je samo “za nauk” da mora da bude veoma ubedljiviji, koncentrisaniji i taktički spremniji za naredna takmičenja, što ostavljamo na razmišljanje njegovim trenerima iz sekcije “Medaković”. Pored Luke Stošića, veoma zapažene nastupe su imali  Luka Božić i Andrija Pantelić, takođe u selekciji poletaraca. Božić je ostvario 2 pobede i zauzeo odlično 7.mesto, dok je Andrija Pantelić, posle nekoliko takmičenja, “probio led” i zabeležio svoju prvu pobedu. Na žalost, u
 daljem toku takmičenja, je imao mnogo kvalitetnije protivnike, protiv kojih mu je neophodno još treninga i takmičenja, da bi mogao da se ravnopravno nosi sa njima. Sigurni smo da Andrijino vreme tek dolazi i da on svojom upornošću i predanošću sigurno ide putem da postane ozbiljan takmičar i šampion.
Drugog dana su nastupali mlađi poletarci i mlađi pioniri.
Najbolje rezultate i zlatne medalje su osvojili mlađi poletarci iz sekcije “Medaković” Teodora Stošić (-31kg) i Veljko Pantelić (-31kg), kao i mlađa pionirka Jana Dugonjić (-44kg) iz sekcije “Bežanijska kosa”.
Teodora Stošić je briljirala u svojoj kategoriji , ubedljivo pobedivši 3 borbe iponima, dok je Veljko Pantelić sa 4 ipona suvereno osvojio svoju prvu zlatnu medalju i najavio visoke domete u nastavku svoje džudo karijere. Jana Dugonjić je zabeležila 3 pobede, u sjajno taktičkim vođenjem mečeva od strane njenog trenera Vladana Stojanovića, stigla do svog trećeg , u nizu,  zlatnog odličja. Pored njih, medalje su osvojili mlađa pionirka Milica Stojanović (-40kg) i mlađi pionir Jovan Radiša (-46) iz sekcije “Bežanijska kosa”, koji su takođe veoma napredovali u prethodnom periodu i zabeležili veoma efektne borbe i pobede.
Stručni štab naših sekcija je izuzetno zadovoljan osvojenim medaljama (6 medalja) na ovom izuzetno kvalitetnom turniru, na kojem su mnogi od naših takmičara po prvi put iskusili svoje ozbiljnije mečeve i ostavili veoma pozitivank utisak. Na žalost, prehlada i virusi su sprečili da naša ekspedicija u Temerinu bude još brojnija. Ovoga puta su izostali “standardne medalje” braća Jorgići iz sekcije “Bezanijska kosa”, Lazar Ljubić i Mihajlo Jolić iz sekcije “Medaković” , pa se nadamo da će i oni biti spremni za naredna takmičenja koja su pred nama.