ŠEST MEDALJA SA TURNIRA “RUMA 2018”

NAJBOLJI NA DŽIGIJEVOM MEMORIJALU
June 10, 2017
7. LETNJI DŽUDO KAMP DŽUDO KLUBA “PARTIZAN”-“DIVČIBARE 2018”
May 7, 2018
Show all

ŠEST MEDALJA SA TURNIRA “RUMA 2018”

Prethodnog vikenda je održan tradicionalni “Turnir grada Rume 2018” za poletarce, poletarke, mlađe i starije dečake i devojčice, u organizaciji JK “Sloven” Ruma. Na ovom turniru je nastupilo 400 takmičara iz Srbije i zemalja regiona. Sa 4 nova borilišta, domaćini su se potrudili da turnir protekne u sportskoj atmosferi. Od ove godine Judo savez Srbije i svi klubovi u okviru saveza, prolaze kroz tektonske transformacije, pa samim tim i organizatori turnira već imaju izazove u vidu prijavljivanja takmičara, žrebanja i sličnih “dečijih bolesti” , koje će, sigurni smo, veoma brzo biti prevaziđene. Početak turnira je kasnio radi, za pojedine, komplikovanog ali i praktičnog načina prijavljivanja takmičara, koji se sada radi online.
Svi mlade borci su prikazali solidan džudo, što i ne čudi, obzirom da je tek početak takmičarske sezone.
Naši takmičari su se dobro borili i bili su maksimalno motivisani. Neki su imali manje, a neki više sreće. Mnogi od njih su promenili i starosne i težinske kategorije, pa tek sad nastupa period prilagođavanja.
Sve ove promene su najmanje uticale na našu šampionku, Vanju Stanisavljević, koja je veoma ubedljivo osvojila zlatnu medalju. Srebrni su bili Isidora Mišković, Nataša Mitrović i Luka Stošić, dok su se bronzanim medaljama okitili Teodora Stošić i Luka Lončar. Medalju su za malo ispustili Luka Božić i Uroš Milekić, koji su izgubili borbe za bronzane medalje i osvojili peta mesta. Nadamo se da će na narednim takmičenjima imati više sreće i da će se i oni okititi medaljama. Trenerski tandem Vladan Stojanović-Đorđe Martinović, je sjajno obavio svoj deo posla, pored tatamija.
Svim takmičarima želimo još više uspeha u nastavku prolećne sezone.