SREBRNA MEDALJA ZA MILJANA RADULJA SA TURNIRA U FRANCUSKOJ

PRVI REPREZENTATIVNI NASTUPI ALEKSANDRA RAJČIĆA I ZORANA MILENOVIĆA NA EVROPSKOM KADETSKOM KUPU U ZAGREBU
March 15, 2017
NAJBOLJI NA DŽIGIJEVOM MEMORIJALU
June 10, 2017
Show all

SREBRNA MEDALJA ZA MILJANA RADULJA SA TURNIRA U FRANCUSKOJ

Serija učešća naših takmičenja na internacionalnoj sceni, nastavljena je 18.marta 2017. godine, učešćem našeg mladog šampiona Miljana Radulja, iz sekcije “Bežanijska kosa” na jednom od najjačih evropskih turnira za starije pionire, “Adidas Minimes”, održanom u francuskom gradu Saint Cyprien, na kome se takmičilo 850 starijih pionira iz 12 zemalja. Zahvaljujući treneru Goranu Milanoviću, iz novosadskog džudo kluba “Klisa”, srpski takmičari su veoma prijatno dočekani, a gostoprimstvo je bilo na najvišem mogućem nivou. Ovom prilikom se zahvaljujemo Goranu, koji se maksimalno potrudio da svi naši takmičari imaju maksimalan tretman i podršku, u odsustvu svojih matičnih trenera.
Naš mladi takmičar Miljan Radulj je nastupao u kategoriji -66kg, u kojoj je bilo prijavljeno čak 27 takmičara. Veoma ubedljivo su pobeđeni takmičari iz Španije, Francuske i Grčke. Finalni meč sa još jednim Grčkim takmičarom je bio veoma  uzbudljiv i napet. Grčki takmičar je kontrirao odličan Miljanov napad i stekao prednost na Waza-ari, koju je uspeo da sačuva do kraja borbe. I pored Miljanove maestralne borbe, osvojeno srebro sija zlatnim sjajem. Miljan je pokazao veliku zrelost i ozbiljnost, tako da ovaj uspeh ima još veću težinu.
Nakon turnira, Miljan je učestvovao na trening kampu, na kome je stekao neophodno iskustvo u trening mečevima sa vršnjacima iz Evrope, koje će mu mnogo koristiti u nastavku prolećne, takmičarske sezone, čija će kruna zasigurno biti državno prvenstvo za starije pionire, na kome od Miljana očekujemo visok plasman.