PRVI REPREZENTATIVNI NASTUPI ALEKSANDRA RAJČIĆA I ZORANA MILENOVIĆA NA EVROPSKOM KADETSKOM KUPU U ZAGREBU

VANJA STANISAVLJEVIĆ I JOVAN RADIŠA ZLATNI NA TURNIRU “8.MART” U ZRENJANINU
March 15, 2017
SREBRNA MEDALJA ZA MILJANA RADULJA SA TURNIRA U FRANCUSKOJ
April 11, 2017
Show all

PRVI REPREZENTATIVNI NASTUPI ALEKSANDRA RAJČIĆA I ZORANA MILENOVIĆA NA EVROPSKOM KADETSKOM KUPU U ZAGREBU

Naši mladi takmičari, Aleksandar Rajčić i Zoran Milenović su sjajnim nastupima i medaljama sa Prvenstva Srbije, obezbedili nastup u reprezentativnom kimonu. Prvi u nizu turnira je Evropski kup, koji je održan prethodnog vikenda u Zagrebu, na kome su se okupili takmičari iz čak 31 države. Po rečima našeg trenera Nemanje Tomića, kvalitet samog turnira je bio na izuzetno visokom nivou, pa je nastup naših takmičara bio prvi ispit ka sticanju neophodnog iskustva u borbama sa vršnjacima iz celog sveta.
Aleksandar Rajčić je nastupao u kategoriji -66kg, u kojoj se takmičio čak 81 takmičar. Aca je lepo započeo turnir pobedivši u prvom kolu takmičara iz Italije. U drugom kolu je ubedljivo pobedio takmičara iz Slovenije, da bi se u trećem kolu sastao sa veoma jakim takmičarem iz Belorusije. Nakon uvodnog odmeravanja snaga i po jednom kaznom na obe strane, beloruski takmičar je uspeo da plasira tehniku bacanja i na waza-ari pobedi našeg kadetskog državnog šampiona. U narednom meču je Belorus izgubio od takmičara iz Brazila i tako ostavio Acu bez plasmana u repasaž.
Naš drugi takmičar, Zoran Milenović je imao manje sreće i odmah na startu turnira je izgubio od takmičara iz Hrvatske, bez mogućnosti za repasažom. Obzirom da je ovaj Evropski kup bio prvi u nizu takmičenja na evropskoj sceni, za naše mlade i talentovane borce, sigurni smo da će na narednim takmičenjima ostvariti mnogo bolje rezultate i tako se umešati u borbu za sami vrh svetske kadetske rang-listee, što svakako obezbeđuje lakši žreb i bolji tretman u sledećim takmičenjima.
U pratnji naših trenera Nemanje Tomića i Đorđa Martinovića, naši mladi reprezentativci su imali odličnu pripremu, ali na žalost, nije se desilo i priželjkivano rezultatsko ostvarenje. Sigurni smo da će iskustvo sa ovog turnira mnogo značiti Aleksandru i Zoranu, u pripremi za naredne Evropske kupove, koji se nastavljaju već od narednog meseca, turnirom u češkom gradu Teplice. Našim kadetskim reprezentativcima želimo više sreće u nastavku svog evropskog pohoda na medalje.