«

NAJBOLJI NA DŽIGIJEVOM MEMORIJALU

Kontinuitet osvajanja velikog broja medalja, nastavljen je prethodnog vikenda na 2. Međunarodnom turniru „Radomir Kovačević – Džigi“, održanom u beogradskim Šumicama, u organizaciji naših prijatelja iz Džudo kluba „Rakovica“. Turnir se održava u čast našeg proslavljenog džudiste Radomira Kovačevića Džigija, koji je bio jedan od najuspešnijih džudista sa ex-Yu prostora. Jedini je koji je osvojio sve tri velike medalje (evropsku, svetsku i olimpijsku) iz Srbije. Jedan je od prvih jugoslovenskih takmičara, koji je studirao prestižni Tokai Univerzitet u Tokiju, gde je, uz studije, imao priliku da trenira sa najvećim imenima japanskog i svetskog džudoa. Na Tokai-ju je ostavio neizbrisiv trag, a čak je bio i kapiten univerzitetskog džudo tima, što je presedan da se jednom nejapanacu ukaže  tolika čast i poštovanje. Radomir je završio studije filozofije i psihologije, a svoje akademsko znanje je prenosio studentima američkih Univerziteta.
Naši takmičari su odlično iskoristili prethodni period, gde su, u sklopu priprema za regionalno i državno prvenstvo za starije pionire, kvalitetno i vredno trenirali i na Džigijevom turniru pokazali i dokazali zašto su najbolji u Srbiji.
Sa osvojenih 7 zlatnih, 4 srebrne i jednom bronzanom medaljom, mešu najuspešnijim smo klubovima na ovom izuzetno jakom takmičenju.
Ponovo su blistali Isidora Mišković, Teodora Stošić, Vanja Stanisavljević, Miljan Radulj, Jovan Radiša i Jana Dugonjić, a veliki uspeh je i zlatna medalja za Lazara Ljubića, koji je stao u red osvajača zlatnih odličja. Svi navedeni takmičari su osvojili najsjajnija odličja i po kozna koji put ove sezone, pokazali veliki kvalitet i potencijal.
Svim osvajačima medalja i trenerima želimo da ovu prolećnu sezonu, završe na najubedljiviji način, na tri naredna takmičenja, a to su Kup Srebrnog Jezera, Prvenstvo Beograda i Srbije za starije pionire.