«

»

ČETIRI ZLATNE MEDALJE SA “TROFEJA GRADA RUME 2017″

Naši sportski prijatelji iz Džudo kluba “Sloven” iz Rume su 18.februara 2017. godine u sportskoj hali u Rumi, organizovali 2. međunarodni “Turnir Grada Rume”, na kome su nastupili mladi takmičari u uzrasnim selekcijama poletaraca, mlađih i starijih pionira. Naše sekcije “Bežanijska Kosa” i “Beli Potok” su uzele učešće na ovom odlično organizovanom turniru. Osvojeno je devet medalja, četiri zlatne, jedna srebrna i četiri bronzane medalje.
U veoma uzbudljivim borbama zlatne medalje su osvojili takmičari sekcije “Bežanijska Kosa” Isidora Mišković, Miljan Radulj, Jovan Radiša i Marko Jorgić.
Srebrnu medalju je osvojio Bogdan Zlatanović iz sekcije “Beli Potok”, a bronzane su bile Nataša Mitrović, Milena Bukomir, Kristina Simović i na naše veliko iznenađenje, naša šampionka Vanja Stanisavljević.
Isidora Mišković, zlatna poletarka sekcije “Bežanijska Kosa”, nastavlja sa odličnim rezultatima. Sa tri prelepa ipona je osvojila svoju drugu zlatnu medalju u ovoj sezoni. Marko Jorgić – Junior, naš mlađi pionir, takođe iz sekcije “Bežanijska Kosa” se sjajno snalazi u novoj starosnoj, ali i novoj težinskoj kategoriji -34kg. Nakon novosadskog srebra, ovog puta u Rumi je bio ubedljiv i osvojio je zlatnu medalju. Dvojac starijih pionira sekcije “Bežanijska Kosa” Miljan Radulj i Jovan Radiša su se baš “muški” potrudili i u Beograd se vraćaju sa osvojenim zlatnim medaljama. Jovanu danas nije bilo ravnog u kategoriji -60kg i sa tri efektna ipona je superiorno osvojio zlato. Miljan Radulj je imao nešto teži put do zlatne medalje. Pobedio je iponom u veoma čvrstom i neizvesnom finalnom meču takmičara zrenjaninskog “Proletera” i pored primljenog udarca u lice. Samo pravi šampioni smognu snage i izvuku ono nadljudsko iz sebe. Miljan nam je ovog puta to i dokazao. Šampionski, nema šta.
Veliko iznenađenje za sve nas je bronzana medalja Vanje Stanisavljević, koja je nepažnjom pala u zahvat i nepovratno izgubila šansu za zlatnu medalju. Ovog puta se Vanja morala zadovoljiti trećim mestom na pobedničkom postolju, ali poznajući Vanjin borbeni duh i temperament, ne sumnjamo da će joj ova bronzana medalja biti još veći motiv da u narednim takmičenjima bude zlatna, onako kako nas je i navikla. A to neminovno zaslužuje svojim predanim i napornim radom i zalaganjem na treninzima.
Iz Rume se bronzane vraćaju i naše dame Milena Bukomir i Nataša Mitrović iz sekcije “Bežanijska Kosa”, kao i takmičarka iz sekcije “Beli Potok” Kristina Simović. Nadamo se da će se u nastavku sezone imati više sreće i osvojiti još sjajnije medalje.
Treneri Vladan Stojanović i Marko Simović su odlično vodili mečeve naših takmičara.
Čestitke svim takmičarima i trenerima na odličnim borbama i osvojenim medaljama na Trofeju Grada Rume 2017. i mnogo sreće u nastavku prolećne sezone takmičenja.